Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Darija Šimunov i dalje treba pomoć da bi hodala

08.01.2020. 12:15


Naša sugrađanka Darija Šimunov, koja je godinama prikovana za krevet, i dalje treba pomoć dobrih ljudi kako bi mogla platiti skupu robotsku terapiju i kako bi nakon više od 14 godina ponovno prohodala.
Naime, kako je javnosti poznato, ova mlada žena borbu za zdravlje vodi od 2006. godine, kada ju je bolest prikovala za krevet. Međutim, tada je dobila krivu dijagnozu, zbog čega i danas osjeća posljedice. Njoj je tada dijagnosticirana multipla skleroza, da bi se nakon nekoliko godina i uzimanja teških lijekova koji su joj dodatno oštetili zdravlje, utvrdilo da boluje od neuroborelioze, a koja se mogla uspješno liječiti antibioticima. Zbog dugotrajnog bolovanja i ležanja u krevetu atrofirali su joj mišići pa sada, uz pomoć robotske terapije, treba ponovo naučiti hodati.
Do sada je održano nekoliko humanitarnih akcija, koncerata i izložbi, ali one nisu bile dovoljne da se skupi dostatna količina novaca, koliko je Dariji potrebno da ode na liječenje. Zbog toga se i ovih dana oglasila na Facebooku te moli sve one koji mogu da joj pomognu donacijama kako bi mogla ponovno prohodati i početi živjeti punim plućima.
– Dragi moji, evo da vas obavijestim da je stanje računa i dalje isto – 3.800 kuna. Stoga vas molim, ako ima tko kakvih kontakata, možda firme ili nekoga tko bi mogao pomoći donacijom ili otkupiti umjetničke slike koje sam dobila za liječenje, jer mi je neophodno. Troškovi ležanja su puno veći i ovo traje već predugo, jer nikad nema dovoljno da se do kraja riješi problem. Evo računi za samo jedan mjesec u ljekarni su blizu 2.000 kuna. Bez toga meni nema života. Ne mogu vjerovati da je moj život manje vrijedan. Umorna sam od moljakanja i žao mi je što vas opterećujem, ali na žalost po svemu sudeći neću imati priliku za liječenje. Hvala onima koji su pomogli i nadam se da će doći i do onih koji to mogu jer znam da na žalost danas većina jedva spaja kraj s krajem, stoji u postu na društvenoj mreži kojega je Darija napisala, a u kojem moli za pomoć.


​Podaci za pomoć
Svi koji žele pomoći tomogu uplatom na račun:
Raiffeisen banka, Darija Šimunov,
tek. račun: HR 3424840083211151757
žiro račun: HR3424843113876083.