Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nakon Darka Banića, Ivica Banić

06.02.2011. 23:00
Nakon Darka Banića, Ivica Banić


Idemo skromno, igrački sastav je ostao isti osim dvojice, trojice koji su otišli već ranije. Tražiti ćemo i s ovom kadrom rezultat no nikakav imperativ nemamo, ali imamo cilj biti što bliže vrhu ljestvice – kazao je Banić


Nedavno je održana redovna izborna skupština HNK Primorac na kojoj je dotadašnji predsjednik Darko Banić podnio ostavku. Nakon toga su skupštinari izabrali šest članova Izvršnog odbora, kojima su dali “nalog” da izaberu novog predsjednika kluba. Oni su održali sastanak i izabrali novog predsjednika u liku Ivice Banića. Novog predsjednika lako smo pronašli, a gdje bi drugo nego na igralištu gdje je sa suradnicima gledao prijateljsku utakmicu svog kluba i Velebita. – Prvo bih zahvalio na povjerenju koje mi je dano. Nastavit ćemo kontinuitet započetog rada, recesija nam je za vratom, no mi ćemo se orijentirali na domaće snage. Kako je kod nas nepresušno vrelo igračkih talenata nadam se da će nam to olakšati ovaj rad. To mora biti sustavan rad i sigurno je da će ga biti u našoj školi nogometa. Ono što je naš klub postigao do sada nastaviti ćemo nadam se i ubuduće. Biti će to teško pratiti no mi smo skupili nekoliko naših privrženika i aktivnih ljudi u klubu koji sve skupa mogu iznijeti. Već smo startali sa našim trenerom prve momčadi i sada se ponašamo kako smo zacrtali. Idemo skromno, igrački sastav je ostao isti osim dvojice, trojice koji su otišli već ranije. Tražiti ćemo i s ovom kadrom rezultat no nikakav imperativ nemamo, ali imamo cilj biti što bliže vrhu ljestvice. Igrat ćemo onaj naš prepoznatljiv napadački nogomet i stvoriti radnu atmosferu koja će nam donijeti upravo to što želimo. Taj nivo koga smo podigli treba održati, kazao je novi predsjednik Ivica Banić.
Podijelili ste i konkretna zaduženja svojim suradnicima?
– Da, raditi ćemo kako sam vam i rekao timski, ali se mora znati za što je tko zadužen. Moji pomoćnici i dopredsjednici kluba su Žarko Marić i Slaven Desnica. Sportski direktor je Ante Crnjak, Aleksandar Šaco Radas je tehnički direktor omladinske nogometne škole, a svima njima će pomagati Šime Jurišić, Ivica Jakovac i Slobodan Buovac.
Još nešto?
– Mi ćemo svoj dio posla sigurno je odraditi, pozvao bi naše gledatelje da nas podrže i da posjećuju naše utakmice jer ih igramo za njih, završio je Banić.
 


Tko je Ivica Banić?




Za njega će vam u Biogradu reći da u njegovim venama teče “nogometna  krv”. Ivica ima bogatu nogometnu prošlost. Bio je dugogodišnji vratar  Primorca, dvije godine je branio u juniorima splitskog Hajduka, pa u Croatiji  Toronto i iza toga živio je nogometni život. U Primorcu je bio tehnički  direktor, dopredsjednik, sportski direktor i trener. Sigurni smo da je Ivica  Banić pravi čovjek na pravom mjestu u Primorcu, jer sa ovom novom  dužnošću on samo zaokružuje jednu nogometnu cjelinu. Inače, Ivica je vrlo  uspješan poslovni čovjek.