Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hitnoj hitno kupljene zimske gume

06.02.2012. 23:00
Hitnoj hitno kupljene zimske gume


Dio vozila hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinsku pomoć nije bio adekvatno opremljen za ledene uvjete koji su zavladali na zadarskim cestama, zbog čega su se prethodnih dana na njih užurbano stavljale zimske gume. Također su na pojedine punktove u Zadarsku županiju poslani lanci jer ni zimske gume nisu pomagale u uvjetima koji su vladali na cestama.
– Riječ je o manjem broju vozila koja smo nedavno dobili i koja su na sebi imala postavljene kombinirane gume. One su dobro funkcionirale po snijegu, ali su bile neupotrebljive po ledu. Zbog toga smo ih zamijenili i sada su sva naša vozila adekvatno opremljena za zimu. Lance smo slali u Posedarje i Preko za vozila Doma zdravlja jer ni zimske gume nisu bile od pomoći. Posebno bih pohvalila ove radnike koji su na vrijeme signalizirali potrebu za dodatnom opremom i koji su u svakom trenutku svoj posao obavljali maksimalno profesionalno, kaže ravnateljica Zavod za hitnu medicinsku pomoć Davorka Krnčević.
Krnčević ističke kako, bez obzira na spomenute probleme, ni u jednom trenutku nijedan punkt nije bio bez vozila hitne pomoći adekvatno opremljenog za zimske uvjete.