Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nevrijeme u Podvelebitskom primorju otežava promet

06.02.2012. 23:00
Nevrijeme u Podvelebitskom primorju otežava promet


Snježno nevrijeme i orkanska bura koja u Podvelebitskom primorju puše brzinom većom od 150 km na sat i dalje najviše teškoća uzrokuje u prometu kroz Liku u i Podgorju
Snježno nevrijeme i orkanska bura koja u Podvelebitskom primorju puše brzinom većom od 150 km na sat i dalje najviše teškoća uzrokuje u prometu kroz Liku u i Podgorju.
Za sav su promet zatvorene Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene, dionica auto ceste Zagreb – Split od Svetog Roka do Maslenice, kao i dionice državnih cesta između Gospića i Karlobaga i Korenice i Babinog Potoka.
Tek što je jučer saniran dio kvarova na dalekovodima i nisko naponskoj mreži orkanska bura pod Velebitom ponovno je noćas uzrokovala kvarove.
Direktor gospićke „Elektorilike” Nikola Šulentić izjavio je jutros da je u Senju, Karlobagu i Gospiću pripravno 70 radnika, ali oni ne mogu doći do naselja u primorju jer su ceste zatvorene za promet. Pomoć u ljudstvu pružit će i HEP iz Varaždina i Karlovca.
Dvadeset i pet volontera Crvenog križa dnevno skrbi o najugroženijim starijim osobama po naseljima u okolici Gospića, od Pazarišta do Mogorića.
Vlado Brkljačić, ravnatelj Crvenog križa u Gospiću, kaže da im je u proteklih sedam dana dostavljeno više od 200 toplih obroka, ulje i brašno, a volonteri im pripremaju i ogrjevno drvo.