Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nova zgrada Centra na korak do kamena temeljca

08.03.2018. 09:37
Nova zgrada Centra na korak do kamena temeljca


Trinaest godina od pokretanja procedure za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, jučer su se konačno u Gradskoj knjižnici na jednom mjestu našli predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izvođača radova tvrtke Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika, nadzora i benkovačkog Centra za socijalnu skrb.
– Projekt za izgradnju nove građevine krasi odlučnost jer je od ideje do realizacije prošlo 13 godina. Bez bivšeg gradonačelnika Branka Kutije, ali i mene, do ovoga danas ne bi došlo, a trud koji je u ovo uložen je nemjerljiv i konačno se sve posložilo, kazala je Milka Blekić, ravnateljica benkovačkog Centra, koja je jednom prilikom istaknula i kako bi htjela da nova zgrada bude dovršena do njenog odlaska u mirovinu.
Prema planu izvođač radova ima rok od 300 dana kako bi dovršio zgradu Centra, koja će se nalaziti u Ulici Tina Ujevića, a prema projektu trebala bi osigurati primjerene uvjete za rad zaposlenih, koji su do sada radili u uvjetima neadekvatnim za ovu vrstu djelatnosti. Nova zgrada bi prema troškovniku trebala koštati 5 milijuna kuna, a kako nam je kazala ravnateljica natječaj za opremanje trebao bi uslijediti u završnoj fazi realizacije projekta, a za što je nadležno Ministarstvo već osiguralo novac. Što se tiče izvođača radova, koji je nakon što je natječaj bio dva puta poništavan i ponovno raspisivan, iz trećeg puta prihvaćen kao najbolji, ono što još uvijek imaju je neriješena infrastruktura, odnosno priključak na vodu koji bi trebao biti riješen uz pomoć Grada Benkovca. Kako je ovom prigodom naglasio gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić gradska će uprava pomoći u rješavanju svih problema koji bi eventualno mogli usporiti početak radova na izgradnju nove zgrade Centra, a za koji je građevinska dozvola pravovaljana do 18. travnja ove godine.