Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Požar podmetnut, za počiniteljem se traga

Autor: Suzana Bandić

06.05.2010. 22:00
Požar podmetnut, za počiniteljem se traga

Foto: Filip BRALA



Očevidom je utvrđeno da je požar uzrokovan ljudskom radnjom, odnosno djelovanjem toplinske energije ili dijelovima gorivih tvari, izvjestili su iz policije
Najvjerojatnije namjerno izazvani požar buknuo je u četvrtak navečer, oko 20.30 sati u spremištu sijena na predjelu Musapstana.
Riječ je o betonskoj građevini veličine oko 20 metara četvornih smještenoj na livadi u polju zvanom Pudarica, a u kojoj je Edi Jelenković (56), inače vlasnik Konjičkog kluba Epona, držao oko 350 bala sijena za svoje konje.
Zadarski vatrogasci dojavu o požaru zaprimili su u 20.27 sati nakon čega su u polje između Musapstana i Crnog uputili tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca. No, kako je vatra zahvatila suhu travu unutar i pored betonske građevine, gašenje je potrajalo sve do dva sata iza ponoći. Nakon što su vatrogasci obavili svoj dio posla i uspješno ugasili vatru posla su se prihvatili policajci koji su na zgarištu obavili očevid.
– Očevidom je utvrđeno da je požar uzrokovan ljudskom radnjom, odnosno djelovanjem toplinske energije ili dijelovima gorivih tvari. Slijedi obrada događaja, a o svemu ćemo upoznati i Općinsko državno odvjetništvo u Zadru – rekla je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica Policijske uprave zadarske koja nije htjela špekulirati o tome je li požar izazvan namjerno ili slučajno.
Materijalna šteta koja je pričinjena vlasniku objekta, Ediju Jelenkoviću, procijenjena je oko šest tisuća kuna, a on sam kazao je kako je u četvrtak navečer, nešto prije izbijanja požara, primjetio njemu nepoznatu osobu kako se “mota” oko spremišta u kojemu je držao 350 bala sijena za prehranu svojih konja. Međutim, naglasio je kako ne može tvrditi ništa jer je otišao kući prije nego se vatra rasplamsala.
Istu večer vatra je “progutala” i kiosk poduzeća Tisak u Sv. Filipu i Jakovu, no očevidom je utvrđeno kako je uzrok požaru bio kvar na elektroinstalacijama. Požar je ugašen pola sata iza ponoći, a materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.