Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mesić i Sanader sutra će svjedočiti o “slučaju Kornat”

06.05.2012. 22:00
Mesić i Sanader sutra će svjedočiti o “slučaju Kornat”


Osim bivšeg hrvatskog predsjednika, za sutra je kao svjedok pozvan i bivši ministar zdravstva Neven Ljubičić, splitski župan Ante Sanader te poznati splitski patolog iz KBC-a Split – Antonio Alujević. No, hoće li se svi pozvani svjedoci doista i pojaviti na sudu, ostaje za vidjeti


Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH sutra bi trebao sjesti na klupu za svjedoke Županijskog suda u Zadru pred Sudsko vijeće kojim predsjeda Boris Babić, a u nastavku suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici (46), jedinom optuženom za kornatsku tragediju u kojoj su 30.kolovoza prije pet godina smrtno stradali 12 njegovih kolega iz Šibenika, Vodica i Tisnog.
Osim njega za sutra je kao svjedok pozvan i bivši ministar zdravstva iz redova HDZ-a, Neven Ljubičić, splitski župan Ante Sanader te liječnik iz splitskog KBC-a, Antonio Alujević, vještak sudske medicine i poznati patolog.
Tako će najvjerojatnije rasprava, nakon više od mjesec dana stanke od posljednje, nesumnjivo izazvati veliku pozornost javnosti ne samo zbog “zvučnih ” i poznatih imena, već i zbog činjenice da su oni pozvani na traženje obitelji stradalih vatrogasaca.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU