Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dvogodišnja suspenzija Josipu Maršanu

07.05.2019. 12:10
Dvogodišnja suspenzija Josipu Maršanu


Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  privremeno je 20. ožujka suspendirala zbog uzimanja kokaina zadarskog  rukometaša, člana RK Umag, Josipa Maršana. Jučer je iz HZJZ-a stigla  definitivna potvrda o njegovoj suspenziji na dvije godine, a priopćenje  prenosimo u cijelosti.


"Stegovno vijeće HZJZ-a, na stegovnoj sjednici održanoj 23. travnja  2019., donijelo je odluku kojom se određuju dvije godine razdoblja nepodobnosti sportašu Josipu Maršanu. U izrečenu mjeru uračunava se  vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 20. ožujka 2019., tako  da izrečena mjera ističe 19. ožujka 2021. godine. Josip Maršan član je RK  Umag. Na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, održanom u Rijeci 2. ožujka  2019., Služba za antidoping HZJZ-a provela je dopinšku kontrolu. U  uzorku urina sportaša otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i  njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Sportaš nije tražio analizu  uzorka B. Protiv ove odluke sportaš ima pravo žalbe" stoji u priopćenju  HZJS-a.


Inače Zadranin, koji je nastupao za Arbanase i za Zadar, pokazivao je  dobre igre u Umagu, nakon čega ga je napravio transfer u najjači hrvatski klub PPD Zagreb. No, Maršan se ponovno vratio u Umag, gdje je od  nedavno nastavio karijeru.