Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sterle ostaje na čelu Kluba HDZ-a

07.05.2019. 11:04
Sterle ostaje na  čelu Kluba HDZ-a


Nakon što je protiv HDZ-ove gradske vijećnice Elvire Sterle  pokrenuta istraga zbog sumnje na lažne ugovore za pašnjake kojima je  navodno dobivala državne poticaje, u stranci se moglo čuti kako dio  članstva traži njezino povlačenje s dužnosti predsjednice Kluba HDZ-a u  Gradskom vijeću.  Sumnjiči ju se da je 2015. godine preko svoje tvrtke Vigens Invest temeljem krivotvorenih izjava o posjedu ishodovala državne  subvencije za pašnjake na području Gračaca te da je  isto pokušala dobiti  i naredne godine. Objavljeno je kako je Sterlina tvrtka na ovaj način od  državne Agencije za plaćanje u poljoprivredi dobila oko 450.000 kuna. 
Sterle je već dala iskaz policiji te istraga zbog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i subvencijsku prijevare još traje. S  obzirom da   rezultati istrage nisu poznati, u stranci smo provjerili hoće li  se, kada su u pitanju  dužnosti Sterle u stranci, rukovoditi principom presumpcije nevinosti. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Joso Nekić, o  tome nam je kazao: 
– Nisam uopće čuo da bi netko od članova stranke dovodio u pitanje  poziciju kolegice Elvire Sterle kao predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a u  Gradskom vijeću Zadra. Moj čvrsti stav je kako je svatko nevin dok mu se  na sudu ne dokaže krivnja. U tom smislu moje mišljenje je da se ne treba  povlačiti s te funkcije. Gradski odbor nije raspravljao o tome, kaže Nekić.
Osim što je vodi HDZ-ov Klub vijećnika U Gradskom vijeću, Sterle je i  Nekićeva zamjenica u Gradskom odboru stranke. No, prije svega treba  sačekati rezultate istrage, bez obzira što ima članova koji zagovaraju njezinu smjenu sa stranačkih dužnosti.