Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Neka padnu Tulipani pa će doći bolji dani

07.05.2021. 07:20


 Spektakl poslije spektakla. Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku u samo jednu noć, onu s ponedjeljka na utorak, doživjela je posvemašnju preobrazbu. Čim je završilo finale UEFA-ine futsalske Lige prvaka Barca – Sporting, u dvorani su intenzivnim radovima podloga i ostala oprema za futsal zamijenjeni odgovarajućom podlogom i odbojkaškom opremom.
Sve je veoma brzo pripremljeno za prvi kvalifikacijski turnir za odbojkaško seniorsko Europsko prvenstvo što će se u rujnu ove godine održati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.
Hrvatska reprezentacija, koja se u Zadru priprema još od zadnjega tjedna u travnju, u skupini A za suparnike će imati Nizozemsku i Švedsku. Zadarski turnir dio je prvoga kvalifikacijskoga kruga, a slijedom izvrsne suradnje i čvrstih ugovora između Hrvatskoga odbojkaškoga saveza i ŠC Višnjik, što podupire i Grad Zadar, ujedno i jedna u nizu zanimljivih odbojkaških priredaba koje će se održati u Dvorani Krešimira Ćosića. Turnir u Zadru počet će današnjom utakmicom Hrvatska – Nizozemska. Sutra će igrati Nizozemska – Švedska, a u nedjelju Švedska – Hrvatska. Sve utakmice počinjat će u 18,30 sati. Sukladno protuepidemijskim mjerama, odlukama i preporukama, turnir će biti odigran bez gledatelja, javlja visnjik.hr.


Mlade snage u Bibinjama
Osim na Višnjiku odbojka će se ovaj vikend igrati i u Bibinjama gdje će se održavati kvalifikacije za Europsko prvenstvo za momke (U-17) i djevojke (U-16). U dvorani OŠ Stjepana Radića nastupit će reprezentacije Rumunjske, Latvije, Francuske, Bjelorusije i, naravno, Hrvatske.
– Posebno zahvaljujemo Hrvatskom odbojkaškom savezu i njegovu tajniku Frani Žaniću na ukazanu povjerenju. Nažalost, zbog epidemiološke situacije sve će se utakmice igrati bez gledatelja, no držimo fige našim reprezentativcima i reprezentativkama da ostvare što bolji rezultat na ovomu natjecanju – objavili su iz OK Bibinje.