Rubeša je od nas tražio da naspemo u more škalju i napravimo mu plažu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Predsjednik MO-a Kožino Mario Medić javno prozvao gradskog vijećnika
Vijećnik Rubeša sazvao je za petak konferenciju za medije na temu, kako je naveo, incidenta i prijetnji koje je doživio od pročelnika Dujele i predsjednika MO-a Kožino, da bi na presici rekao kako mu je neposredno rečeno »da pazi što radi i što traži«
Vedran SITNICA
Ante Rubeša, gradski vijećnik Akcije mladih, pokazuje kako je putem nemoguće voziti kolica

»Tema presice će biti ‘incident’ i prijetnje koje sam danas doživio od pročelnika Dujele i predsjednika MO-a Kožino zbog zahtjeva za sanaciju zapuštenog i 30 godina zanemarenog obalnog pojasa tog gradskog MO-a« - ovako je glasio poziv za konferenciju za medije gradskog vijećnika Akcije mladih, Ante Rubeše, koji je jučer na toj istoj presici priznao da prijetnji nije bilo.
Naime, Rubeša je novinarima poslao poziv za konferenciju na plaži sv. Bartula u Kožinu, naglašavajući kako je dobio prijetnje od gradskog pročelnika za komunalne poslove, Robertina Dujele. Novinari su se okupili, pažljivo slušajući o kakvim je prijetnjama riječ te je li ih prijavio policiji, da bi Rubeša na kraju konferencije priznao - da prijetnji nije bilo!

«Ruglo i katastrofa grada«

- Pošto sam odnedavno stanovnik Mjesnog odbora Kožino, pozvao sam vas ovdje kako bih pomoću vas pokušao prikazati što se događa na obalnom pojasu Kožina. Već tri mjeseca pokušavam dovući pročelnika za komunalne djelatnost, gospodina Dujelu, da se dođe sam uvjeriti u ono što sam mu već više puta govorio na sjednici Gradskog vijeća i u osobnoj komunikaciji s njim. Pedesetak do sto metara od lokacije je koncesijsko polje u vlasništvu Grada Zadra koji ga je izdao za ugostiteljski objekt, a tamo je sve uređeno: nogostup, plaža koja čak malo ulazi u more, ljudi mogu normalno prolaziti, cementiran je put, a nedaleko od toga područje koje koriste samo stanovnici ovog MO-a je zapušteno, pa čak i opasno. Donio sam dječja kolica da vidite kako je nemoguće proći s kolicima i da mnogobrojni posjetitelji i turisti ne mogu normalno šetati šetnicom uz more, kazao je Rubeša, pojašnjavajući što se dan ranije dogodilo.
- Dogodio se incident kada sam, napokon, nakon tri mjeseca uspio nagovoriti pročelnika Dujelu da dođe na ovu lokaciju, ali došao je samo na ovaj asfaltirani dio i nije htio otići ni metar lijevo ni desno. Kada sam ga pitao zbog čega ne želi pogledati i sam se uvjeriti da je ovo jedno ruglo i katastrofa jednoga grada, pogotovo turističko naselje, pravdao mi se činjenicom da nikad nije bio ni u parku Ledana. Molio sam ga da se ova cesta popravi i nadopuni šljunkom kako bi mogle proći osobe s invaliditetom i roditelji s djecom, da urede okoliš i postave tri rasvjetna tijela jer hodate li po mraku ovim kamenjarom ozljeda je neminovna. Na moje minimalne zahtjeve i želje, na neki me je način napao predsjednik Mjesnog odbora, koji je također bio tu s pročelnikom Dujelom, da tražim kruha povrh pogače i da moramo čekati aglomeraciju koja će ovuda proći, a koja ovdje već prolazi dobrih 40 godina, naglasio je Rubeša, poručujući kako »Grad Zadar ovdje već preko 40 godina nije uložio niti jednu kunu«, zbog čega je i pozvao novinare.

«Takav sam dojam stekao«

- Put kojim ste došli je prije tridesetak godina napravio pokojni Stanislav Antić, tako da bismo slobodno mogli ići s inicijativom da se ovaj dio Kožina nazove Antićevo, poručio je Rubeša na kraju svoje konferencije.
Zamolili smo da precizira o kakvim je prijetnjama zapravo riječ s obzirom da je u pozivu jasno naveo »prijetnje koje je doživio od pročelnika Dujele i predsjednika MO-a Kožino«, a Rubeša je odgovorio:
- Ne Dujela, nego to je bila ta..., ja sam prijetnju shvatio ne kao prijetnju životom, nego, rečeno mi je da što tražim kruha povrh pogače i da se pazim što tražim, kazao je Rubeša.
Tko vam je to rekao? - upitali smo ga.
- Ne znam sada točno, uglavnom takav sam dojam stekao od predsjednika Mjesnog odbora, pročelnika Dujele i jedne kolegice iz ureda, neposredno su mi rekli da pazim što radim i što tražim, ne znam zbog kojeg razloga i da tražim kruha pored pogače pošto će ovdje proći aglomeracija.
Je li onda prijetnje bilo ili nije? - inzistirali smo na odgovoru.
- Ne prijetnja u klasičnim smislu. Mislim da se predsjednik Mjesnog odbora naljutio zašto idem preko njega, a on je osoba iz prve ruke koja bi trebala reagirati na ovakve stvari, kazao je Rubeša.

Medić: Riječ je o pomorskom dobru

Što, pak, na sve ovo kaže čelnik Mjesnog odbora Kožino, Mario Medić?
- Tamo uopće nema problema, nalazimo se u području pomorskog dobra. S pročelnikom Dujelom više puta godišnje prođem svaki kutak mjesta razgovarajući sa svakim tko nam se obrati za neki problem i nastojimo ga riješiti. Gradski vijećnik Ante Rubeša bio je u sastavu Vijeća u trenutku dogovaranja i usvajanja rješenja prijedloga izrade idejnog rješenja šetnice u Kožinu i taj potez od Sv. Bartula do polovice Kožina već je riješen. Jučer sam Anti objasnio da možemo napraviti sanaciju tamponiranjem, ali samo priobalni dio, nikako obalni, ali on je od nas tražio da naspemo u more škalju i napravimo mu plažu, na što je on poludio, što je i bio razlog za njegov okidač. Htio je da se praktički devastira obala, što smo odbili, pojasnio je ovu situaciju čelnik Mjesnog odbora Kožino.

Dujela: Rubeša je iznio apsolutnu neistinu

Nakon Rubešine konferencije za medije, zatražili smo izjavu gradskog pročelnika za komunalne djelatnosti, Robertina Dujele, za kojega vijećnik Akcije mladih u pozivu izrijekom navodi kako mu je »prijetio«.
- Već u najavi »presice - incident i prijetnje« izneseni su apsolutna neistina i kleveta, ali to je očigledno praksa vijećnika Ante Rubeše. Znaju građani tko govori istinu, a tko ne. Na svaki konkretan upit naših sugrađana uvijek imamo konkretan odgovor i reakciju službi. Vjerujem da smo zadnje četiri godine učinili evidentan iskorak u radu i komunikaciji Komunalnog odjela te nastavljamo biti na usluzi svim sugrađanima, poručuje Dujela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno