Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrane zaustavili padovi

06.06.2011. 22:00
Zadrane zaustavili padovi


Biciklistički klub Sveti Donat u nedjelju je s najmlađim vozačima odradio još jednu utrku iz međunarodnog kalendara. Zadrani su ovaj put nastupili u Sloveniji, na 5. Pokalu Sandi Papež. Na zahtjevnoj kružnoj stazi dužine 4.9 km početnici C pedale su okretali 14.7 km, odnosno tri kruga. U konkurenciji 52 vozača iz Slovenije i Hrvatske Donatove boje branili su Roko Zorović, Marijan Kević, Ivan Knežević, Bruno Glavaš i Joško Bačić, najmlađe uzdanice koje su padovi i oštri zavoji koštali boljeg plasmana.
Zorović je tako već u prvom krugu izletio sa staze, a više sreće nije imao niti Marijan Kević, budući da se uskoro morao pridignuti sa asfalta. Zorović je na kraju ciljem prošao 28., Knežević 31., Kević 33., Glavaš 37., a Bačić 38.. Početnici B ogledali su se kroz četiri kruga, koja je Ante Tokić apsolvirao s 12. vremenom. No, i on se morao suočiti s padom, pa je plasman ostvaren u konkurenciji 29. vozača u konačnici ispao više nego dobar. U kategoriji Početnika A (pet krugova, 24.5 km) Sveti Donat je predstavljao Roko Vukić. Provevši cijelu utrku u glavnoj skupini, na cilj je stigao 14. od ukupno 42 vozača.
– Ovo je bila odlična trening utrka, jer sljedećeg tjedna naše bicikliste očekuju dva izrazito teška nastupa. U subotu se vozi Brdsko prvenstvo Hrvatske na Učkoj, a već sutradan ćemo u Pazinu nastojati prikupiti što više bodova za Kup Hrvatske – kazao je Ivan Krpina, tajnik i trener Sv. Donata.