Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obrovačkim raketarima pune ruke nagrada

07.06.2021. 11:45


Učenici Srednje škole Obrovac su u pratnji nastavnika Ive Božulića krajem svibnja otputovali na natjecanje u raketnom modelarstvu u Vinkovce.
Tradicionalno dobri obrovački raketari pokazali su klasu i ovaj put te su se kući vratili ruku punih nagrada. Na natjecanju je sudjelovalo osam obrovačkih učenika, a osvojili su nekoliko prvih i drugih mjesta.
Za Klub mladih tehničara SŠ Obrovac natjecala su se trojica učenika – Josip Brkić, Noa Klanac i Luka Karamarko te osvojili ekipno prvo mjesto u natjecanju rakete s padobranom, a Josip Brkić i prvo mjesto pojedinačno u istoj kategoriji.
Za Udrugu tehničke kulture Faust Vrančić natjecalo se pet učenika u dvije grupe. U prvoj ekipi nastupili su Ivano Župan, Ante Jurjević i Ivan Anić te osvojili prvo mjesto u kategoriji rakete s trakom. Za drugu su se ekipu natjecali Roko Miljanić i Roko Anić te su ekipno osvojili drugo mjesto u kategoriji raketa s trakom, a Roko Miljanić je i pojedinačno u istoj kategoriji osvojio drugo mjesto.
Inače, zbog covida prošle godine natjecanje u raketnom modelarstvu nije održano pa je natjecanje u Vinkovcima bilo prvo organizirano nakon duljeg vremena.


S. VIDOVIĆ