Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tijekom vikenda zabilježen niz krađa, na meti turisti

07.06.2021. 08:26


U subotu, 05. lipnja oko 20.25 sati u ulici Antuna Barca u Zadru, dvije nepoznate muške osobe su iz trgovine trgovačkog društva uz prijetnju oštrog predmeta otuđila novac, cigarete te razne prehrambene artikle.
Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela razbojništva.


Na meti su bili turisti
U subotu, 05. lipnja na Liburnskoj obali u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio planinarski ruksak s opremom u vlasništvu 31-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.
U subotu, 05. lipnja prijepodne na predjelu Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj je iz ruksaka otuđio novčanik u vlasništvu 63-godišnje državljanke Francuske. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.
U nedjelju, 06. lipnja na predjelu Kolovare u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 51-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.


Vraćen ukradeni novčanik
U subotu, 05. lipnja prijepodne na predjelu Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj je iz torbice otuđio novčanik u vlasništvu 62-godišnje državljanke Njemačke. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.
Istog dana, iza 14.00 sati u policijsku postaju pristupio je građanin koji je na predjelu Jazina pronašao novčanik s osobnim dokumentima oštećene državljanke Njemačke i predao ga policiji, nakon čega su policijski službenici odmah kontaktirali oštećenu i vratili joj pronađene dokumente.