Kardinal Vinko Puljić u posjetu Gospiću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
potpor za narod u BiH
Mi trenutačno gradimo Starački dom i uz to Dječji centar, uz karitativne programe u tim ustanovama. Sve što smo do sada činili dobrotom, zapravo je realizirano upravo dobrotom i aktivnošću dobrih ljudi
Marin SMOLČIĆ
Primio ih je ličko-senjski župan Ernest Petrya

Izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije predvođeno biskupom u miru kardinalom Vinkom Puljićem boravilo je danas u Ličko-senjskoj županiji. Primio ih je ličko-senjski župan Ernest Petrya, a izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije uz kardinala Vinka Puljića činili su dr. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Domagoj Matijević, tajnik Kardinala i Bruno Paurević, suradnik kardinala.

U izjavama za medije definirani su razlozi ovoga posjeta, pri čemu je kardinal Puljić predočio iznimno lošu demografsku i materijalnu sliku na prostorima Bosne i Hercegovine koje nastanjuju Hrvati.

- Najprije se moram iskreno zahvaliti na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici kod biskupa mons. Zdenka Križića i kod župana Ernesta Petryja. Cilj mojega posjeta je nekako doživjeti potporu da naš narod u BiH dobije jedan poticaj opstanka i mogućnosti pomoći jer stara poslovica kaže da je i „najmanje svjetlo jače od tame“. Mi trenutačno gradimo Starački dom i uz to Dječji centar, uz karitativne programe u tim ustanovama. Sve što smo do sada činili dobrotom, zapravo je realizirano upravo dobrotom i aktivnošću dobrih ljudi. Mi nemamo dovoljno financijskih izvora za ove projekte jer povremeno moramo preživljavati i vrlo nam je važno da nam kroz pomoć i dobročinstva zaliječimo mnoge ratne rane i otvorimo novu perspektivu života, ustvrdio je kardinal Vinko Puljić.

Na ove se riječi nadovezao župan Ernest Petry rekavši kako je Ličko-senjska županija uvijek pomagala u kriznim situacijama, a to će činiti i ubuduće.

- Naravno da ćemo pomoći hrvatski narod na njegovim vjekovnim prostorima. Na određeni način naša je dužnost voditi brigu o svim Hrvatima na području Europske unije, a posebno Hrvatima koji žive na graničnim područjima, u ovom slučaju u Bosni i Hercegovini. Iznimna nam je čast što ćemo se moći uključiti u ove projekte i pomoći u granicama naših mogućnosti. S nama je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić s kojim imamo izuzetnu suradnju koja se pozitivno reflektira na ovim prostorima, ali i znatno šire. Ovdje su s nama i nositelji jedinica lokalne samouprave i nekih  ustanova s kojima ćemo danas dogovoriti suradnju, kao što smo nedavno učinili za narod Ukrajine, istaknuo je župan Petry. Biskup mons. Zdenko Križić rekao je kako situacija među Hrvatima u BiH nije nimalo dobra.

- Hrvatski narod u BiH je prepolovljen, čak i više od toga. Situacija je vrlo ozbiljna i svima je stalo da se sačuva opstojnost našega naroda na tim prostorima. U tom smislu moramo pomoći jer kardinal Puljić pomoć ne traži za sebe, već za svoj narod. Čak i kada čovjek prosi ili traži pomoć za drugoga, to nije sramota jer želi drugima pomoći i učiniti dobro, pojasnio je biskup mons. Križić.

Nakon izjava za medije održan je sastanak kardinala Vinka Puljića i izaslanstva sa županom Petryjem, članovima Županije skupštine, nekolicina nositelja lokalne samouprave i ravnateljem JU Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislavom Kovačevićem.

Potom je upriličen obilazak Katedrale Navještenja blažene djevice Marije u Gospiću, a nakon toga posjet Memorijalnom centru „Nikola Tesla“  u Smiljanu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458