Cedulin, Kneževa i Vrata sv. Krševana - gradska gradilišta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

U tijeku turističke sezone na snazi je zabrana izvođenja građevinskih radova u turističkom pojasu od početka srpnja do početka rujna. Ipak, pojedini građevinski radovi moraju se izvoditi, stoga ljetne stanke nema, dok nekima ipak prijeti zabrana izvođenja. U gradu Zadru i područjima koji administrativno pripadaju pod Grad Zadar, poput pojedinih otoka, te MO Petrčane, unatoč zabrani, i tijekom ljeta izvodit će se određeni građevinski radovi, naravno ukoliko je ishodovana dozvola za njihovo izvođenje koju izdaje Gradska uprava, točnije UO za gospodarstvo i obrtnišvo.

Ivica Katić, gradski pročelnik UO za gospodarstvo i obrtništvo, dostavio je listu radova koji su dobili dozvolu za izvođenje tijekom srpnja i kolovoza, ali i pojedine kojima je to ipak zabranjeno.

Gradska uprava zaprimila je 15 zahtjeva za izvođenjem građevinskih radova za vrijeme turističke sezone.

Radovi su odobreni Čistoći d.o.o. za radove uređenja poslovnog prostora u Ulici Federica Grisogona.

Tvrtka TD Domino 5 d.o.o. za izvođenje građevinskih radova na izgradnji hostela i aparthotela u Ulici Đure Marušića također je dobila dozvolu za radove tijekom turističke sezone.

Zadarska županija za izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na obnovi sjevernog i južnog portala i svoda Sv. Krševana dobila je dozvolu Gradske uprave te će se i spomenuti radovi odvijati tijekom ljetnih mjeseci.

Dozvolu je ishodovala i Odvodnja d.o.o., i to za izvođenje radova na izgradnji kanalizacijskog sustava u Ulici Asje Petričić.

Građevinski radovi odobreni su i Ploteru d.o.o. za radove na rekonstrukciji Kneževe palače, kao i TZ Grada Zadra za rekonstrukciju palače Cedulin.

Dozvoljeni su i radovi tvrtki Sara centar d.o.o. za rekonstrukciju zgrade na Željezničkom kolodvoru gdje bi se na jesen trebao otvoriti objekt brze prehrane i trgovački centar.

Tvrtka Lignum d.o.o. dobila je dozvolu izvoditi unutarnje radove u zgradama u uvali Draženica. Državnom arhivu također su dozvoljeni unutarnji radovi izmjene podova tijekom srpnja i kolovoza.

Dozvolu je dobila i Pomorska škola koja će građevinske radove izvoditi na rekonstrukciji školskog igrališta, te Trigon koji će izvoditi unutarnje radove u Nehajevoj ulici.

Tvrtki Mini gradnja Golem nije pak odobreno izvoditi vanjske građevinske radove na Malom Ižu, dok im je istovremeno odobreno vršiti unutarnje radove, također na Malom Ižu.

U Gradsku upravu stigao je zahtjev Hrvatske pošte d.d. za izvođenjem radova u Ulici Matije Škaričića koja se nalazi na području MO Gaženica koji nije obuhvaćen zabranom radova, stoga su oni na tom području dopušteni, odnosno nije potrebno posebno dopuštenje za njihovo izvođenje tijekom ljeta.

Tvrtka Izgradnja d.o.o. tražila je zahtjev za izvođenjem građevinskih radova u Pertčanima još u lipnju, no kako se zabrana odnosi na srpanj i kolovoz, iz Gradske uprave su joj tako i odgovorili, ishodovanje dozvole za izvođenje radova u lipnju nije bilo potrebno.

Dvomjesečna zabrana vanjskih građevinskih radova u turističkim odredištima je nužna, kako turisti ne bi u svijet ponijeli sliku velikog gradilišta. Osim toga, njihovom zabranom, uvelike se sprječava stvaranje prometnih gužvi, postavljanjem privremene regulacije prometa, a sprječava se buka građevinskih strojeva koja posebno smeta turistima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno