Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

13. Vakanza u kupaćima s motivima Pozdrava Suncu i zadarskog zalaska

07.07.2020. 13:48


VAK’’AN’’ZA je mjesto gdje svi oni koji se nisu nikad bavili ovim sportom imaju priliku nastupati i postati vaterpolo igrači, poručuju organizatori.
I ovogodišnji Vaterpolski Amaterski Kup »Antivateprolista i Neplivača« Zadarskog Akvatorija donijet će mnogo uzbuđenja, kvalitetnih utakmica, još kvalitetnijih druženja i pravog sportskog rivaliteta između pojedinaca ali i momčadi.Vrijeme održavanja je od 24. srpnja do 22. kolovoza.
U sklopu natjecanja neke od utakmica odigrat će se i na drugim lokacijama našeg prekrasnog zadarskog arhipelaga a tu je već i neizostavna, pomalo već i tradicionalna utakmica između Titana Cro Vaterpola i VAKANZA selekcije.
Šimenc, Bukić, Lušić ali neka imena iznenađenja iz svjetskog vateprola i ove godine okušat će se u utakmici sa selekcijom Vakanze koja je neugodan protivnik što dokazuju dosadašnja dva neriješena rezultata i minimalna pobjeda titana Cro vaterpola.
Ta utakmica je ujendo i jedina takva utakmica u vaterpolo svijetu u kojem vrhunski sportaši, olimpijski pobjednici, svjetski prvaci igraju protiv igrača koji se nikad nisu bavili vaterpolom u potpuno neizvjesnoj utakmici po formuli: Jedni znaju više ali ne mogu dok drugi mogu puno više ali nešto manje znaju«
Tu je i prvo izdanje veteranskog turnira jer mnogo je godina prošlo od prvog izdanja a neki sudionici su već i djedovi postali pa je organizator odlučio i njima posvetiti dio turnira.
Naravno za one koji to žele i mogu, dopušteno je nastupanje na oba turnira ukoliko se radi o igračima 34 godine i starijima.
Na tragu toga i s obzirom na veliku razliku u kvaliteti onih koji su »friško« aktivni ili su donedavno igrali vaterpolo ti onih koji se njime nisu bavili, pravila i propozicije u slučaju VAKANZA turnira ipak postoje da bi igra bila zanimljiva.
Da 13. ne bi uvijek bio »nesretan« broj, povodom ovogodišnjeg,najzahtjevnijeg izdanja napravljene su kupaće sa motivima zalaska sunca te Pozdrava suncu kao prvi takav suvenir sa prepoznatljivim zadarskim motivima.
I za kraj,kakva bi vremena bila to da ne spomenemo i našeg sveprisutnog državljanina Covid 19.
Na njegovu žalost,on nema pravo nastupa u nijednoj kategoriji.
Pored prelijepog mora,sunca i maestrala ima li boljih mjera protiv Covid-a?(zl)
 


Pravila i propozicije Vakanza 2020
 


OPĆI TURNIR:




Pravo nastupa nemaju igrači koji su igrali u službenim utakmicama:
· Jadranske regionalne lige
· 1.(Prve) lige, 1B i 2 lige (Hrvatskog ili stranog nacionalnog saveza) posljednjih 10 godina
· aktivni u mlađim kategorijama (zadnjih 7 godina) sa nastupom na službenom natjecanju
· igrači koji su bili članovi nacionalnih selekcija Hrvatske ili drugih nacionalnih saveza u bilo kojoj kategoriji.


VETERANSKI TURNIR (kategorija +34)


Pravo nastupa nemaju igrači koji imaju više od 20 nastupa u službenim utakmicama:
· Jadranske regionalne lige, 1.(Prve) lige, 1B i 2 lige (Hrvatskog ili stranog nacionalnog saveza) posljednjih 15 godina..


PRAVILA
1. U momčadi može biti 9 igrača koji su u zapisniku
2. Utakmicu započinju 4 igrača + golman
3. Utakmice se igraju sa loptom br 4
4. Igralište 22×13 m
5. Igra se 4 x 5 min šporke igre(bez zaustavljanja vremena osim iznimnih situacija)
6. Leteće izmjene dopuštene su u polovici terena koji pripada momčadi
7. Kod isključenja, izlazak je sa strane gola bližoj klupi za rezerve(ako se isti igrač vraća u polje, isti treba zaroniti ispod pruge i vratiti se nazad,BEZ DODIRIVANJA PRUGE)
Napomena za sve ekipe:
1. Uz prijavu dostaviti:
2. Veličinu majica
3. Veličinu za kupaće(tablica mjera dostupna u albumu sa kupaćima)
Kotizacija za turnir je 400 kn po močadi(jedna kotizacija vrijedi za oba turnira ukoliko ekipa ima prijavljene ekipe u obje kategorije)
Više informacija na: [email protected]
Mob: 0919582869