Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Do kraja tjedna odluka o treneru, prioritet je Mršić

07.07.2021. 07:02


Nakon iznimno aktivnog prethodnog tjedna u kojem su na Višnjiku produljili ugovore s trojicom igrača (Martin Junaković, Domagoj Vuković i Aleksandar Bursać) ovaj tjedan se pak svodi na iščekivanje najinteresantnije vijesti koja se tiče Košarkaškog kluba Zadar, one vezane za ime trenera. U tom iščekivanju bijelog dima s Višnjika vezano za temu stratega prve momčadi »ješku je na udicu nadio« predsjednik kluba Ivan Mijolović koji je u razgovoru za Radio Zadar dao naslutiti izjavom: »Veljko Mršić je naš prioritet, želimo nastaviti suradnju«, da je najbliži toj užarenoj stolici prošlosezonski trener Mršić koji ima i tzv. »pravo prvokupa« s obzirom da je potpisnik sezone koja će zlatnim slovima biti upisana u povijest kluba.


Iz kombinacija ispao Popović
Izbornik Hrvatske koja je doživjela pod njegovim vodstvom neuspjeh u kvalifikacijama za OI u Tokiju na netom završenom turniru u Splitu uspio je donijeti na Višnjik dvostruku krunu i cilj je klupske uprave da se Mršić nađe na klupi Zadra u nadolazećoj sezoni. Stoga se po Mijolovićevim riječima čekalo na završetak splitskog turnira kako bi se moglo stupiti u pregovore s Mršićem kojem bi ako se postigne dogovor bila namijenjena također trenutačno upražnjena stolica sportskog direktora. Spomenuo je predsjednik kluba da je u nekakvim kombinacijama za to mjesto bio i Marko Popović, dok će se o statusu donedavnog sportskog direktora Branimira Longina, koji je potom obnašao dužnost »team menagera«, biti odlučivano u kolovozu. Tako da se ipak unatoč mnogim predviđanjima i najavama neće na Višnjiku dogoditi velike rošade u odnosu na prošlu sezonu, naravno pod uvjetom da Mršić potpiše novi ugovor, a u prilog toj konstataciji ide i kadroviranje prve momčadi koja se po starom običaju u KK Zadar odradio, barem njen veći dio, bez amenovanja budućeg trenera i sportskog direktora. Uz Junakovića, Vukovića i Bursaća koji su iskoristili opciju produljenja postojećih ugovora, sigurni igrači za sljedeću sezonu su Antonio Jordano, Duje Brala, Tomislav Mihael Buljan i Filip Paponja, dok se bivšima odavno smatraju nositelji šampionskog Zadra: Mavra, Onuaku, Carter, Justice kao i Kraljević, Planinić, Palokaj i Vujičić.


Budžet oko pola milijuna eura
Ne zaboravimo spomenuti kako se klub s Višnjika za razliku od Splita odlučio u sezoni 2021./22. bazirati na natjecanja u kojima je participirao i dosad, HT Premijer ligu i ABA ligu. Odbijena je FIBA-ina Liga prvaka u koju preko kvalifikacija želi ući sastav s Gripa, a treba vidjeti kako će se rasplesti cijela priča oko Mršića jer je poznato da HKS pod čijim je ugovorom trenutačni izbornik ne priznaje ABA ligu i neizvjesno je koliko će ta činjenica biti prepreka za njegov nastavak suradnje sa Zadrom. Dodajmo da je Mijolović naznačio kako neće biti bitnijih promjena vezanih za budžet kluba u narednoj sezoni. Cifra se kreće negdje oko pola milijuna eura neto iako će se u toj priči morati nešto pitati i nove gradske vlastodršce na čelu s Enijom Meštrovićem koji je nerijetko dosad isticao da Grad neće više biti ‘krava muzara’ kluba s Višnjika.