Rubeša: KK Zadar je za Kevona Harrisa istovremeno plaćao smještaj na tri lokacije!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
Optužbe za kriminal predsjednika Nadzornog odbora
Vanja MIRČETA
Predsjednik NO KK Zadar i gradski vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša

Nove optužbe za kriminal u KK Zadru izrečene su na današnjoj konferenciji za novinare od strane Ante Rubeše, gradskog vijećnika Akcije mladih i predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar. Prema njegovim riječima, američki igrač Kevon Harris u isto vrijeme navodno je bio zaveden na tri adrese, u jednom zadarskom hotelu, hotelu na pripremama kluba u Poreču te po novim informacijama i u jednom zadarskom stanu.

Nakon što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izazvao pravu buru prikazujući javno račune za smještaj igrača KK Zadar, a koje je potpisao sada već bivši direktor kluba Željko Žilavec, u kojima je razvidno da je za smještaj petnaestak igrača za 48 dana u kolovozu i rujnu prošle godine u jednom zadarskom hotelu u vlasništvu jednog od sponzora kluba, plaćeno preko pola milijuna kuna, Rubeša se na tome se nije zaustavio. Krajem lipnja predočio je skandalozne fakture iz kojih je bilo razvidno kako je bivša uprava KK Zadar za najmanje četiri igrača navodno lažirala troškove smještaja u prošloj godini.

Prozvani bivši direktor KK Zadar, Željko Žilavec je iznesene skandalozne podatake objasnio čuvanjem smještaja, odnosno torbi i stvari, za igrače KK Zadra dok se ne vrate s priprema u Poreču. U svom tadašnjem priopćenju je istaknuo kako je klub u ljeto 2021. godine ostao zatečen "turističkim stampedom" koji je doveo do neočekivanih otkazivanja stanova za igrače. Nakon neuspjelih pokušaja pronalaženja smještaja, kazao je kako su naišli na razumijevanje vlasnika jednog zadarskog hotela koji je otkazao već dogovorene aranžmane i prihvatio momčad KK Zadar koji su u to vrijeme trebali početi i s pripremama u Poreču, gdje im je također bio osiguran i istovremeno također plaćen smještaj.

Nakon posljednje konferencije za novinare DORH je u utorak otvorio novu istragu oko navodnog izvlačenja novca iz kluba na račun smještaja igrača KK Zadar. Rubeša je jučer prikazao i nove podatke, novi Ugovor o najmu privatnog stana za Kevona Harrisa i Whatsapp prepisku bivšeg šefa marketinga KK Zadra, Josipa Begonje i Harrisa iz koje se vidi, kako je istaknuo, da je američkom igraču istodobno plaćan smještaj na tri lokacije. U predočenoj korespodenciji 1. rujna 2021. godine Harris zahtijeva da mu se pošalje lokacija unajmljenog privatnog stana kako bi prebacio svoje torbe, na što dobiva adresu stana iz sklopljenog Ugovora o najmu.

- Kako bi vas uputili na konkretan kriminal, ovdje imamo termin dolaska igrača Kevona Harrisa, koji je u KK Zadar došao 27. kolovoza, a otišao 8. listopada 2021. godine. KK Zadar je krenuo na pripreme u Poreč i u ovim fakturama tamošnjeg hotela vidite da je Harris boravio tamo od 3. rujna do 9. rujna, što je ukupno šest noći za 4.500 kuna, dok je u isto to vrijeme od 27. kolovoza do 14. rujna navodno boravio i u zadarskom hotelu, što je ukupno 18 noći za 33.750 kuna, dakle istovremeno u dva hotela u dva različita grada.

Osim toga iz ovog Ugovora o najmu stana s potpisom direktora Žilavca razvidno je kako je isti potpisan na period od 1. rujna 2021. godine do 15. lipnja 2022. godine, što dokazuje da je Kevon Harris boravio i u tom privatnom stanu te da je u njemu bio do kraja svog boravka u Zadru, 8. listopada. Imam krucijalni dokaz kriminala u KK Zadar. Ovdje imam i obavijest o prekidu tog ugovora kojeg tadašnji direktor Žilavec potpisuje i objašnjava: "S obzirom na okolnosti koje su nastale kao posljedica promjena uvjeta iz ugovora između kluba KK Zadar i igrača Kevona Harrisa, obavještavamo vas o raskidu ugovora o stanovanju potpisanog 24. kolovoza 2021. godine (tri dana prije Harrisovog dolaska).

Sve obveze iz navedenog ugovora za period od 1. rujna do 31. listopada 2021. godine biti će podmirene". Ovdje vidimo, pošto je igrač otišao 8. listopada 2021. godine, stan je klub, odnosno porezne obveznike, koštao 2.500 kuna plus režije 1.250 kuna, odnosno za dva mjeseca plaćen je ukupno 7.500 kuna. Sve sam našao u ugovoru samo jednog igrača, a ostale nek istraže u DORH-u. Kako je moguće da je igrač istovremeno bio na tri različita mjesta i da je sve to skupa plaćeno na desetke tisuća kuna? Neka to DORH konačno istraži, poručio je Rubeša.

Za vrijeme konferencije za medije na stol je izvadio i košarkaške dresove KK Zadar Kolinda s brojem jedan i Plenković s brojem dva uz sponzorski natpis Grad Zadar. Za njih je rekao kako ih je pronašao u klupskim prostorijama. Tijekom konferencije za novinare opetovano se u više navrata obrušio na one koje smatra odgovornima za uništenje KK Zadar, ali je isto tako najavio renesansu kluba te povratak na nekadašnje staze slave.

Naglasio je i kako ovu istragu provodi samostalno, a ne u suradnji s ostalim članovima Nadzornog odbora ističući kako se pojedinima, koje nije htio imenovati, nije svidjelo ni to što je KK Zadar stao u obranu svojih navijača.

- Ja nisam inspektor, nije na meni već na institucijama da utvrde je li bilo izvlačenja novca iz kluba. Moja je dužnost kao gradskog vijećnika i predsjednika NO-a da ovakve stvari iznesem u javnost, rekao je Rubeša.

Za kraj je recitirao posvetu Krešimiru Ćosiću koju je najavio upisati u pronađenu knjigu utisaka nakon njegove smrti, te poslao poruku, kako je rekao, svima kojima je KK Zadar bio sredstvo za postizanje političkih ili kriminalnih ciljeva.

- Znam što ste radili, znam što radite i znam što mislite da ćete napraviti. KK Zadar je košarkaški klub koji će prije ili kasnije opet zasjati na europskom košarkaškom nebu, ne zahvaljujući vama, već zahvaljujući Zadranima, jer Zadrani su ga stvorili i Zadrani će ga vratiti na mjesto gdje je oduvijek i pripadao, poručio je predsjednik NO KK Zadar, Rubeša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)