Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gradski obračun i dvoboj mladosti i iskustva

07.08.2021. 07:33


Drugi četvrtfinalni dan trećeg izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige donosi nam okršaje Bazena i Smiljevca te Sukošana i Kampo Kaštela. Prvi će na vanjski teren ŠC Višnjik istrčati košarkaši Bazena koji će u dvoboju protiv momaka Lovre Bašića pokušati izboriti plasman u polufinale.


Bazen ili Smiljevac?
»Bazenaši« su natjecanje u grupnoj fazi završili na drugom mjestu skupine C s dvije pobjede i jednim porazom. Nakon što su na samom otvaranju tijesno poraženi od Voštarnice, igrači Darka Frakina predvođeni braćom Jurjević uvjerljivo su svladali Zaratine Foša, da bi isti dvojac odveo svoju momčad i do pobjede nas Strožancem u izravnoj borbi za plasman u drugi krug. »Dragi« je u ključnu pobjedu Bazena ugradio 26 poena uz 11 uhvaćenih lopti, dok je Marino susret završio s 37 koševa, što mu je na koncu donijelo i nagradu za najkorisnijeg igrača kola. Upravo će od »zakona braće« prijetiti najveća opasnost Smiljevcu koji je svoj put u grupnoj fazi završio na čelu skupine D sa stopostotnim učinkom. Padali su redom Kukljica, Tako lako Jadrija i Bili Brig, a najkonstantnije partije je bilježio Matej Segarić koji je u dvije od tri utakmice ubacio 18, a u preostaloj 17 poena. Bašićevi momci su u grupnoj fazi pokazali pravu timsku igru i vrlo efikasan šut za tri poena, u svakom susretu ubacivši dvoznamenkast broj trica, te nas očekuje zanimljiv susret s mnoštvom dobrih poteza.


Okršaj generacija
Drugi susret večeri donosi okršaj Sukošana i Kampo Kaštela. Obje momčadi su u natjecanje krenule s dvije pobjede te upisale poraze u trećem kolu, no to nije koštalo igrače Martina Tarčukija koji su unatoč gubitku bodova od Bokanjca ostali na vrhu skupine B, dok su Sukošanci nakon uvjerljivog poraza od branitelja naslova Sfinga Stafforda na koncu završili kao drugoplasirani u grupi A. Na Višnjiku nas očekuje pravi »dvoboj generacija« i sraz ponajboljih individualaca prve faze natjecanja. Ivo Pavić je za sada najkorisniji igrač Zadarske ljetne lige s 32 indeksna poena u prosjeku, a najveću pomoć ima u iskusnom Zvoni Brkoviću koji je s 5.7 asistencija među najboljim dodavačima dosadašnjeg dijela turnira. Zanimljivo, Pavić je i uvjerljivo najbolji skakač s 13.7 uhvaćenih lopti po susretu, čak dvije više od prvog pratitelja Paola Marčeva iz Voštarnice, ali i drugi najbolji kradljivac s 3.7 ukradenih lopti u prosjeku. S druge, pak, strane prijete mladi Vito Barbaroša i Ivan Bašić koji su prvi i treći strijelci lige s 29.7, odnosno 24 poena u prosjeku, a obojica su pronašli mjesto i među trojicom najboljih »lopova« s pet, odnosno 3.3 ukradene lopte po susretu. Nezahvalno je prognozirati tko je favorit u dvoboju mladosti i iskustva, pogotovo u natjecanju kakvo je Ljetna liga u kojem puno toga ovisi o raspoloženju pojedinaca, ali ne treba sumnjati da ćemo gledati pregršt lijepih akcija i borbu do posljednje kapi znoja.




Raspored
20 sati
Bazen – Smiljevac


22 sata
Sukošan – Kampo Kaštelo


Daljnja suradnja Udruge košarkaških sudaca s vodstvom Zadarske Ljetne lige nije moguća
Nakon prekjučerašnjeg priopćenja objavljenog na službenim stranicama Zadarske ljetne lige u kojem se navodi da je Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije jednostrano odustala od suorganizacije daljnjeg natjecanja, i to zbog zabrane davanja alkoholnih pića sucima, stigao je i odgovor sudačke organizacije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
»Nakon izuzetno nesportskog ponašanja prema sucima od strane pojedinca iz najužeg vodstva Ljetne lige na utakmici na kojoj je nastupio kao igrač jedne od ekipa te, blago rečeno, krajnje neprimjerenog ljudskog ponašanja nakon iste utakmice od strane istog prema jednom od sudaca, vodstvo UKSZŽ uz bezrezervnu podršku svih članova koji su participirali u natjecanju donijelo je odluku o prestanku sudjelovanja UKSZŽ u daljnjem tijeku ovogodišnje Ljetne lige. Ne želeći se spuštati na razinu »priopćenja« koje se pojavilo na stranicama lige, a koje je puno floskula, zadiranja u stvari koje se tiču isključivo rada unutar naše Udruge te moralnih uvreda uz iznošenje neistinitih činjenica, ipak moramo naglasiti da nam je ono dalo potvrdu o ispravnosti naše odluke jer je evidentno da zbog svega, nažalost, daljnja suradnja UKSZŽ s vodstvom Zadarske Ljetne lige nije moguća.«