Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plus 3 u 80 minuta

Autor: Ivan Knežević

06.09.2008. 22:00
Plus 3 u 80 minuta

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ako tražimo zajednički nazivnik za obje utakmice, onda mogu reći da za obje vrijedi da smo većinu vremena odigrali kvalitetno
Jedna u Višnjiku, jedna u Jazinama. Prva je pobjeda pala protiv Urala Greata u petak navečer, a druga u subotu protiv Azovmaša. Riječ je o dvama suparnicima, kako kaže Aco Petrović, koja su respektabilna i od koja je svaki na svoj način izazovan.
– Ako tražimo zajednički nazivnik za obje utakmice, onda mogu reći da za obje vrijedi da smo većinu vremena odigrali kvalitetno. Čak i toliko kvalitetno da je to možda malo iznenađenje za ovaj dio priprema – kazao je Petrović.
Treba znati da u ovom trenutku Zadar nije u potpunom sastavu i da je tek počeo igrati utakmice. Za razliku od Azovmaša koji ih je imao šest, te Urala Greata koji ih je imao više nego Zadar.
– U utakmici protiv Urala Greata sjajnu partiju imao je Jere Macura. Njemu je odgovarao profil naše igre i profil suparničke momčadi i on je to iskoristio. No, protiv Azovmaša Jere je prebrzo prikupio osobne pogrješke, a s pet dosuđenih morao je vani. Nama je to stvorilo određeni problem jer smo imali centra manje u rotaciji.
Iako Zadar ni protiv Urala Greata ni protiv Azovmaša nije uspio održati relativno veliku razliku, niti je povećati pa puno prije kraja riješiti utakmicu, Petrović je zadovoljan.
– Pobjeda je uvijek dobrodošla. Protiv Azovmaša, recimo, mogli smo i izgubiti jer je suparnik dvije-tri sekunde prije kraja imao loptu i pokušao je tricom, ali nije uspio. S te utakmice izdvojio bih podatak da su Perić i Rančić dali puno više, više doprinijeli i igri i pozitivnom rezultatu u odnosu na utakmicu protiv Urala Greata. Informiram i da sam u situaciji kad smo vidjeli da ćemo dobiti odlučio rotirati svega šestoricu.
Poslije jednog dana stanke, momčad će danas ponovno na parket. Ponovno na ogled Azovmašu.
– U Zadru, a prije odlaska u Sloveniju i u Italiju, imat ćemo još tu današnju utakmicu i 11. rujna protiv Urala Greata. Danas će u momčadi biti i Juby Johnson koji je došao, a za Malika Dixona u ovom trenu (nedjelja, pr. a.) nemam informaciju kad će stići.
Valjda hoće, nije vrag da ni u jednom zrakoplovu još neće uloviti kakvo mjesto. Do odlaska u Sloveniju, poslije četiriju utakmica u Zadru, Petrović će raditi na uigravanju, na uvođenju Dixona u igru, a utakmice u Sloveniji i u Italiji proći će bez Dejana Ivanova i Todora Gečevskoga. Njihove reprezentacije, bugarska i makedonska, igraju kvalifikacije za EP 2009. Ivanovljev nastup u subotu protiv Madžarske bio je solidan (16 poena, 5 skokova), ali su Bugari izgubili 87:86. Makedonci nisu. Dapače, demontirali su Portugal (85:48) u čemu je Gečevski sudjelovao sa sedam poena, osam skokova i dvije asistencije.
 


ZADAR – URAL GREAT 82:80
Zadar: Rančić 6, Perić 6, Stipčević 12, Marčinković, Prostran 6, Šarlija, Ružić 11, Popović, Macura 23, Olivari, Beck 18, Šestić 1.
ZADAR – AZOVMAŠ 89:88
Zadar: Rančić 16, Perić 20, Stipčević 21, Marčinković, Prostran, Šarlija, Ružić 8, Popović, Macura 8, Olivari, Beck 15, Šestić 1.