Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predsjednik HOK-a Ranogajac u Biogradu

06.09.2011. 22:00
Predsjednik HOK-a  Ranogajac u Biogradu


Jadranske igre su modernizirano izdanje igara čija  tradicija na području hrvatske obale, a posebice  manjih mjesta, seže još u  daleku prošlost.
To je sada prije svega  zabavni projekt HTV-a, ali i  projekt obogaćen s nešto  gospodarsko-turističkog sadržaja. Cilj ovog projekta je  turistička promidžba naše  zemlje, ali i promocija autohtonih hrvatskih proizvoda.
Manifestacija je stoga popraćena i zajedničkom akcijom MINGORP-a, HOK-a  i HGK “Vrijedne ruke”.
Projekt “Vrijedne ruke”  pokrenut je radi informiranja javnosti o postojanju  samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem,  znanjem, ali i skromnošću  proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine,  tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu, kako bi takvi  proizvodi doprli do potrošača.
Proizvodi “Vrijedne ruke”  mogli su se kupiti na svim  lokacijama na kojima su  održavane igre pa tako i  ovog vikenda u Biogradu.
 Tim je povodom u Biogradu boravila i delegacija  Hrvatske obrtničke komore.
Predsjednik HOK Dragutin Ranogajac, potpredsjednici Igor Vojinović i Stipe Knežević te potpredsjednik Komore Zadarske  županije Ante Lukačić razgledali su štandove, ponudu  i ocijenili da su hrvatski  obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva vrijednost s kojom treba  računati.
U ovim teškim vremenima  oni su se pokazali kao hvalevrijedni članovi zajednice  te svojom nazočnošću uveličali svoje događanje u Biogradu. A oko 100-tinjak  izlagača iz čitave Hrvatske  ponudilo je puno toga. Na  štandovima se moglo vidjeti, kušati i kupiti puno  toga od suhomesnatih  proizvoda, sireva, maslinovog ulja, vina, do vrijednih  rukotvorina… Cilj projekta  “Vrijedne ruke” je da se  zaštite hrvatski tradicijski  proizvodi koji imaju za cilj i  obogaćivanje gastroponude  te je ovaj odaziv više nego  zadovoljavajući, ocijenili su  predstavnici HOK-a i Obrtničke komore Zadarske  županije.