Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vatrogasci obranili kuće u Popovićima

06.09.2011. 22:00
Vatrogasci  obranili kuće u  Popovićima


– Zajedničkim angažmanom djelatnika JVP Benkovac i zračnih snaga s dva kanadera jučer su obranjene kuće u Popovićima pokraj Benkovca i ugašen požar koji je u poslijepodnevnim satima zahvatio nisko raslinje


Čak 16 vatrogasaca iz JVP Zadar sa šest vozila gasilo je u ponedjeljak poslijepodne požar koji je zahvatio borove u neposrednoj blizini Osnovne škole Bartola Kašića na Plovaniji, a zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji širenje vatre i veća šteta su spriječeni. Požar je ugašan u svega 20-ak minuta, a uzrok istražuju i zadarski policajci.
U utorak poslijepodne, u sat i pol na zadarskom su području izbila dva veća požara za čije gašenje su osim zemaljskih, bile uključene i zračne snage.
– U 14.42 sati zaprimljena je dojava o požaru u Popovićima pokraj Benkovca. Na teren su upućeni djelatnici JVP Benkovac s tri vozila, a od 15.25 sati u gašenju niskog raslinja sudjeluju i dva kanadera – rekli su nam u dežurstvu ŽVOC-a ističući kako je vatra kojoj je uvelike pogodovao vjetar, u jednom trenutku ugrozila i kuće, no one su, srećom, ubrzo obranjene. No, prije nego je požar u Popovićima, u kojemu je izgorjela površina od oko 500 x 200 metara hrastove šume bio lokaliziran i ugašen, zadarski VOC zaprimio je novu dojavu u požaru.
– U 16.10 sati zaprimljena je dojava o požaru u Slivnici Gornjoj gdje su odmah po dojavi na požarište poslani vatrogasci JVP Zadar, njih sedam s tri vozila te dvojica pripadnika DVD Posedarje s jednim vozilom – rekao nam je dežurni operativac u ŽVOC-u dodavši kako je i na za gašenje tog požara u pomoć pozvan jedan kanader. U Slivnici Donjoj to je već treći veći požar u tjedan dana, a ponovno su gorjele šmreke i nisko raslinje.
Na oba požarišta u dežurstvu, kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala, ostali su i nakon gašenja vatrogasci JVP Benkovac, Zadar i DVD-a Posedarje.