Nagrade za petoricu hrabrih stankovačkih vatrogasaca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Za izniman doprinos i požrtvovnost pri gašenju požara
Općina Stankovci nagradila je Marija Orlovića, zapovjednika DVD-a, te četiri sezonca: Tomislava Vunića, Tomislava Sarađena, Luku Sarađena i Roka Orlovića
Zapovjednik Mario Orlović i sezonci: Tomislav Vunić, Tomislav Sarađen, Luka Sarađen te Roko Orlović

 Pet vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci odukom općinskog načelnika Željka Baradića nagrađeni su s po tri tisuće kuna za izniman doprinos i požrtvovnost pri gašenju ovoljetnih požara na stankovačkom području i šire.

Riječ je o Mariju Orloviću, zapovjedniku DVD-a, te četiri sezonca: Tomislavu Vuniću, Tomislavu Sarađenu, Luki Sarađenu i Roku Orloviću koji su zaposleni od 15. lipnja do 15. rujna, kako bi osigurali adekvatnu vatrozaštitu u ovom dijelu Zadarske županije.

- Vatrogasci su ovog ljeta zaista odradili vrhunski posao i dali sve od sebe. Najmanje što možemo učiniti za naše heroje je 15 tisuća kuna iz općinskog proračuna, kazao je Baradić.

370.000 kn za DVD

Pritom je dodao kako su vatrogasci ovog ljeta bili itekako iscrpljeni, ali ipak radosni jer su svjesni da obuzdavaju požar i da nije bilo žrtava.

- Želim u ime općinskog čelništva, svih općinskih djelatnika i žitelja općine Stankovci zahvaliti našim herojima vatrogascima, ali i javnim postrojbama, pilotima naših kanadera i air traktora, vojsci, svima koji su uložili svoj napor, vrijeme i nesebičnost da pomognu u gašenju požara, poručio je Baradić koji obnaša i dužnost predsjednika DVD Stankovci.

- Za potrebe DVD-a Stankovci iz općinskog proračuna godišnje se izdvaja 370.000 kuna, dodao je Baradić.

DVD Stankovci broji 28 vatrogasaca koji su uvijek na raspolaganju. Stalno je zaposlen zapovjednik Mario Orlović, dok za vrijeme tri ljetna mjeseca rade još četiri vatrogasca. Osim što dežuraju, obvezni su sudjelovati u svim akcijama gašenja gdje se za tim pokaže potreba.

- Posao hrabrih vatrogasaca je sigurnost svih žitelja općine Stankovci i svih onih čiji su životi i imovina ugrožena od vatrene stihije, gdje zatreba. Tijekom ljeta i nemaju radno vrijeme, ističe Baradić.

Stankovački vatrogasci gasili su požare u Prisegu, Popovićima, Podrugu, Buliću, Lepurima, Ostrovici, Bukoviću, Kožlovcu, Kolarni, Brgudu, Dopropoljcima, Pakoštanima, a dva puta su bili na Velebitu, na Maloj Bobiji.

- Novčana nagrada je nadasve velikodušna gesta prema vatrogascima, veliki je poticaj za nas u DVD-u Stankovci, rekao je Orlović dodavši kako su osim za požare, uvijek na raspolaganju i za druge potrebe.

Dobro opremljeni

- Imamo četiri vozila: komandno vozilo, kombi, cisternu kapaciteta 8.000 litara i navalno vozilo opremljeno vodenim topom dometa od 50 do 70 metara i sa spremnikom za pjenu kapaciteta 200 litara, što omogućuje gašenje zapaljenih automobila, električnih instalacija i slično, navodi Orlović.

Uz vozila tu je i druga oprema za gašenje požara i zaštitu vatrogasaca od vatre.

- Dobru opremljenost dugujemo županijskoj Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije i načelniku Željku Baradiću, naglasio je Mario Orlović.

Za dodatnu pomoć stankovačkim vatrogascima lobira se i u Njemačkoj, a dio očekuju od 7,6 milijuna kuna iz proračunskih zaliha koje je odobrila Vlada RH, uvažavajući broj požara, nazočnost na požarima i aktivnost vatrogasca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)