Poslovanje Općine Škabrnja "češlja" zadarska policija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Nakon nepovoljnog izvješća Državne revizije
Policijskoj upravi zadarskoj Službi kriminalističke policije uputili smo zahtjev za provođenje izvida u vezi Izvješća Državnog ureda za reviziju, rekli su iz ŽDO-a
Teški dani za načelnika Nediljka Bubnjara i zamjenicu Kristinu Erlić

Nakon što je Ured za državnu reviziju zbog brojnih uočenih nepravilnosti i nezakonitosti dao nepovoljno mišljenje za Općinu Škabrnja te nalaz proslijedio DORH-u, a o čemu smo pisali još prije nekoliko dana, počeli su izvidi kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenog djela.

- Policijskoj upravi zadarskoj Službi kriminalističke policije uputili smo zahtjev za provođenje izvida u vezi Izvješća Državnog ureda za reviziju Područnog ureda Zadar o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Škabrnja za 2016., stoji u odgovoru županijskog državnog odvjetnika i glasnogovornika ŽDO-a Gorana Troskota Zadarskom listu.

Tako je Državna revizija ustvrdila kako su od 2014. do 2016. s računa Općine načelnik Općine i njegova zamjenica podignuli više od 790.000 kuna za nenamjenske pozajmice i projekte koji do kraja 2016. uopće nisu realizirani. Potraživanja po ovoj osnovi krajem 2016. iznosila su 660.500 kuna, a istodobno je općina imala preko 2,5 milijuna nepodmirenih obveza.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijski izvještaji Općine Škabrnja u značajnim odrednicama ne iskazuju objektivno i istinito rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza. Poslovanje u značajnom dijelu nije usklađeno sa zakonima i drugima propisima. Revizijom su utvrđene i brojne nepravilnosti i propusti, od propusta pri isplatama novca za putne troškove do troškova službenih mobitela.

Načelnik Škabrnje Nedjeljko Bunjar u izjavi za Jutarnji list rekao je kako je naslijedio četiri milijuna kuna dugova, te je u tim uvjetima morao poslovati četiri godine, smanjiti obveze, i još nešto raditi.

- Zato sam morao pribjegavati improvizacijama, iako sam bio svjestan da su to nepravilnosti, rekao je Bubnjar ističući kako mu je savjest mirna te je spreman odgovarati. Njegova zamjenica Kristina Erlić kojoj su sredstva s računa odobrena kao nenamjenske pozajmice potvrdila je jučer za naš list kako su novac podizali za otplaćivanje tekućih dugova Općine.

- Kad se Općina našla u financijskim problemima zbog ovrha, načelnik je donio tu odluku kako bi Općina i dalje mogla funkcionirati, a ja sam tu odluku kao njegova zamjenica prihvatila. Možda to nije bila najispravnija odluka, ali tad se činila ispravnom, a sav novac za pozajmice vraćen je na račun blagajne, rekla je Erlić ističući kako su novac podizali s računa te ga uplaćivali čim bi sjela neka ovrha ili slično.

Nalaz državne revizije za Radio Zadar jučer je komentirao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Vidio sam nalaz revizije i on svakako nije dobar za načelnika Škabrnje, ali sačekajmo da vidimo što će reći DORH, što će reći to državno tijelo koje je nadležno za to, pa ćemo onda naravno donijeti odgovarajuće odluke, zaključio je Jandroković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Na mobitel više od 40.000 kuna. Zanima me koju opciju koristi pa bi je preporučio prijateljima. I ovakvi se biraju po nekoliko mandata diljem "ljepe naše". Bitno je da je ZNA SE.