Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mario Pešut: Nevjerojatan je osjećaj imati priliku igrati ovakvu utakmicu

07.09.2018. 11:30
Mario Pešut: Nevjerojatan je osjećaj imati priliku igrati ovakvu utakmicu


Za novi košarkaški klub Diadoru današnji datum bit će upisan kao najvažniji u njihovoj kratkoj, ali nadamo se dugoj, povijesti postojanja. Iako su službeno osnovani pred nekih šest mjeseci, ipak je utakmica protiv Zadra u hramu košarke, Jazinama, nešto što će pamtiti cijeli život. Ovaj mladi sportski kolektiv koji sebe vole nazivati Entuzijastima, započeo je sportsku priču s kojom su već animirali mnoge Zadrane. Pravac koji su ucrtali u Diadori atipičan je u odnosu na ostale klubove. Profit nije na prvom mjestu, prva mjesta i trofeji također. Ono što je misao vodilja cijelog projekta jest pobuditi sportski duh kod mladih Zadrana i privoliti ih da se na jedan zdrav i pošten način odnose prema sportu i životu općenito. Prepoznali su to i u Udruzi navijača Tornado te u Košarkaškom klubu Zadar što je i dovelo do realizacije ideje da baš Diadora bude taj klub s kojim će se prvoligaši s Višnjika sučeliti u humanitarnoj utakmici sa predznakom predstavljanja momčadi u vjerujemo svi, krcatim Jazinama. Pred njihovim trenerom i igračem, Marijom Pešutom zadaća je koja nosi uglavnom slatke brige, jer ima priliku na jedinstven način predstaviti roster s kojim će se Diadora upustiti u svoju prvu košarkašku avanturu ove sezone, nastupajući u A-2 ligi jug.
– Nevjerojatan je osjećaj imati priliku zaigrati u ambijentu kojeg svi naši igrači su dosad samo mogli sanjati. Zahvalio bih se ovom prilikom u ime našeg kluba KK Zadru i Udruzi navijača Tornado što su prepoznali našu energiju i uključili nas aktivno u ovaj događaj. Na nama je da uveličamo sve sa pravim pristupom na terenu i nadamo se da ćemo pokazati Zadranima iako je protivnik s druge strane za nas nadrealan da smo u stanju biti na visini zadatka predanim odnosom prema radu i zalaganju na terenu.
Vaš klub je tek u povojima, ali malo pomalo se nazire u kojem smjeru će se kretati prva vaša sezona A-2 ligi?
– Imali smo dosad tek osam treninga, i u opticaju imamo negdje oko 20 igrača. Jednostavno smo u početku htjeli imati što veći broj igrača na raspolaganju na treninzima, jer u ovom rangu natjecanja igrači su amateri i imaju svoje radne obaveze. Za ovu utakmicu smo sveli to na 13 igrača koji će večeras imati priliku se pokazati pred zadarskim auditorijem, s tim da ću osobno obavljati samo svoju ulogu trenera. Za predstojeći nastup u A-2 ligi nemamo nikakav rezultatski cilj. Nema imperativa rezultata, iako znam da nitko od nas u klubu neće kazati kako voli gubiti. Imamo samo jedan cilj, a taj je zdravo djelovanje kluba u kojeg uključujemo svaki dan nove mlade ljude koji će svojim entuzijazmom donijeti poticaj za kvalitetan rad i iskorak prema naprijed. U tom smislu najviše mislim na osnivanje omladinskog pogona koji je zacrtan u bližoj budućnosti, a nadamo se da ćemo svojim djelovanjem i načinom razmišljanja uspjeti okrenuti jednu negativnost koja se provlači posljednjih godina kod mladih Zadrana i sporta općenito.
Razlika u kvaliteti između vas i Zadra je neupitna. Je li strahujete od nekakvog rezultata koji bi mogao imati demotivirajući učinak na igrače.
Ne sumnjam da će moji igrači po onom što sam vidio na treninzima pokazati da smo prije svega ozbiljni i da želimo prvenstveno pravim pristupom istaknuti kako nismo tu samo za jedan dan. Naravno rezultat je nebitan i ne strahujemo hoće li biti razlika na strani Zadra 50 ili 100 poena, već da pokažemo kako smo na pravom putu što se tiče obaveznog košarkaškog dijela koji se mogao vidjeti i na dosadašnjim treninzima – kazao je Pešut.


KK Diadora
Tomislav Kabić – predsjednik i igrač, Mario Pešut – trener i igrač, David Zubčić – pomoćni i kondicijski trener, Tomislav Troskot, Josip Mrkić, Roko Butić, Niko Marin, Anđelo Ivanov, Dino Nimac, Toni Vidaić, Leon Mikić, Paolo Marčev, Zvone Brković, Mate Anđelić, Matej Segarić, Luka Nenadić.


Vaterpolo, nogomet, košarka…nije bitno samo da je sport
Diadora iako je košarkaški klub nije isključiv što se tiče samo jednog sporta. U Diadoru se može učlaniti bilo tko, bio on košarkaški fanatik, ili pobornik bilo kojeg drugog sporta. Primaju svih. Članarina je 100 kuna za cijelu godinu i kao član možete aktivno sudjelovati i odlučivati. O svemu. Tako je taj model privukao mnoge mlade Zadrane koji su pod nadimkom Entuzijasti ovog ljeta sudjelovali u mnogim sportskim natjecanjima. I to vrlo uspješno. Popularna VAKANZA osvojena je iz prvog pokušaja, sudjelovalo se, i to vrlo dobro, na malonogometnom Memorijalnom turniru Ante Jurjević…
– Poanta je da se uključujemo u što više sportskih događaja. Iako nam je košarka u prvom planu i vraćanje tog sporta Zadranima, ne libimo se sudjelovati u ostalim sportskim natjecanjima, jer na kraju krajeva je najbitnije da se promovira sami sport i privlačenje mladih k njemu. Uz taj sportski afinitet naše grupe koja sad već broji 40-ak članova uključen je i poslovni aspekt kojeg smo svim našim članovima omogućili preko našeg sponzora Sport Live kladionice. Većina nas riješila je egzistencijalne probleme zaposlivši se u toj tvrtki i na taj način se stvara zdrava platforma na kojoj se može graditi entuzijazam kojeg toliko stalno ističemo.