Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Obrana prošla, napad ide na jesenski rok

07.09.2021. 07:24


Četvrta pripremna utakmica donijela je i drugu predsezonsku pobjedu za igrače Ivana Perinčića. Nakon uvjerljivog trijumfa protiv Sonik Puntamike i dva poraza od suverena belgijske košarke Oostendea koji se, premda na početku još jednog »rebuildinga«, pokazao kao suparnik iz više težinske kategorije, košarkaši Zadra su u nedjelju predvečer na mini-pripremama u Poreču svladali i Škrljevo rezultatom 73:64. Više od samog konačnog ishoda koji je u ovom dijelu sezone od sekundarnog značaja, zadarskog stratega je zanimalo izdanje na parketu i napredak u odnosu na okršaje s momčadi Darija Gjergje.


Kvalitetan trening
– Bila je to jedna vrlo dobra i kvalitetna prijateljska utakmica protiv agresivnog protivnika, što nam je trebalo u ovom trenutku. Škrljevo je kroz cijeli susret igralo s »pet malih« i pružilo izuzetno dobar trening mojoj momčadi. Pokušali smo se adaptirati tako da naši visoki čuvaju njihove niske igrače, što će nam biti potrebno kada krene sezona, jer u današnjoj košarci dosta momčadi igra s niskom petorkom – kazao je Ivan Perinčić, pohvalivši izdanje svoje momčadi na defenzivnom dijelu parketa. Zadar je u prvoj četvrtini primio 18 koševa, da bi čvrsta obrana u drugoj dionici limitirala Rajkovićeve trupe na jedva dvoznamenkast broj poena, za ukupnih 28 na poluvremenu. U nastavku je došlo do manjeg opuštanja, no 64 primljena koša su vidljiv napredak i zasigurno ohrabrujuć podatak nakon što su Zadrani u dva ogleda protiv Oostendea prosječno primali njih 86. S druge strane, napad je i dalje daleko od željene razine fluidnosti, no to je i logično znajući da su se Carter i Harris kasnije priključili pripremama.


Teške noge
– Obrana je bila jako dobra, dok napad trebamo popraviti i tu imamo dosta mjesta za napredak. Promašili smo veliki broj otvorenih šutova jer smo dan ranije imali dosta naporan trening, što se osjetilo na parketu. Noge su još uvijek »teške« te još nismo ni blizu natjecateljske forme, a pod obavezno moramo popraviti i skoku igru – priznao je trener Zadra.
Najefikasniji je bio američki dvojac Carter-Harris koji su zabili po 13 poena, dok su se četvorica igrača (Jordano, Bursać, Vuković i Drežnjak) »grupirali« u visokim jednoznamenkastim vodama.
– U pojedinim dijelovima susreta sam razbijao ritam s izmjenama jer moramo uigrati Harrisa i dobiti više od Lukovića. Generalno, bilo je dobrih stvari, ali već sada je jasno na čemu moramo raditi kako bismo iz dana u dan bili sve bolji – zaključio je Perinčić kojeg već sutra očekuje nova provjera protiv ruskog VTB ligaša Jeniseja iz Krasnojarska.




Rajković: Puno toga smo naučili
Porazu unatoč, trener Škrljeva Damir Rajković nije bio nezadovoljan izdanjem svoje momčadi. »Naftaši« su tridesetak minuta bili ravnopravan protivnik, što zasigurno veseli pred početak HT Premijer lige.
– Utakmica je bila prepuna tempa i energije te smo solidno parirali Zadru. Znali smo da ćemo u nekim susretima pobjeđivati, dok ćemo u drugima učiti. Uspjeli smo tjelesno parirati suparniku, možda ne cijelim tijekom utakmice, ali naša agresija je bila na zadovoljavajućoj razini i mislim da smo puno toga naučili. Bilo je teško bez dva igrača u rotaciji, ali smo i više nego korektno odradili susret. Zadar je ipak momčad koja pretendira na naslov prvaka Hrvatske, no sama kvaliteta utakmice je za ovo razdoblje bila vrlo dobra – kazao je Rajković.