Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Potraga za lokacijom doma

Autor:

06.10.2008. 22:00
Potraga za lokacijom doma

Foto: Alenka FESTINI



Pokušalo se s preuređenjem jednog objekta u gradskoj jezgri koji bi po svemu odgovarao namjeni, međutim, zapelo je na rješavanju imovinskopravnih odnosa. Zbog toga paška gradska uprava sada traži drugo rješenje
Prema informacijama iz paške gradske uprave želi se što prije realizirati projekt izgradnje doma za starije i nezbrinute osobe. Ta ideja postoji već nekoliko godina. To nije slučajno, budući da je oko 40 posto od ukupnog broja stanovništva starije životne dobi. Od toga čak 7 posto starijih žive sami jer nemaju nikog od najbliže rodbine, koji bi im pomogli u kućanstvu i slično. Čak 10 posto starijih ima djecu koja žive i rade o Rijeci, Zagrebu… stoga ne mogu računati na neku veću pomoć svojih bližnjih. Oko 20 posto ne mogu imati adekvatnu pomoć svoje djece ili bližnje rodbine jer su ona zaposlena. Stoga je potreba za domom za starije opravdana.
Pokušalo se s preuređenjem jednog objekta u gradskoj jezgri koji bi po svemu odgovarao namjeni, međutim, zapelo je na rješavanju imovinskopravnih odnosa. Zbog toga paška gradska uprava sada traži drugo rješenje, pri čemu se vodi briga o mjestu izgradnje doma, jer on u svemu mora odgovarati potrebama i mogućnostima starijih i nezbrinutih osoba.