Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Blažević i Bačkov razoružali Zagoru u drugom poluvremenu

07.10.2021. 07:11


U 9. kolu Treće HNL jug Zadar je na Stanovima pobijedio Zagoru rezultatom 2:0. Momčad sa Stanova do pobjede je došla golovima Vlatka Blaževića u 71. minuti utakmice, te Ante Tonija Bačkova u 77. Zadrani su tijekom svih devedeset minuta bili bolji, stvarali prigode, ali pogotke su uspjeli postići tek u drugom poluvremenu. Ova tri boda puno će značiti momčadi iz Krševanovog grada kojoj je ovo tek treća pobjeda ove sezone.


Pregršt promašaja
Od prve minute Zadrani su krenuli ofenzivno prema vratima Zagore pokušavajući što prije doći do vodećeg pogotka. U 6. minuti prva velika prilika za Zadar. Majić je s desne strane izveo korner odigravši za natrčalog Banovića koji s ruba šesnaesterca tuče nebu pod oblake. Labus je u 14. minuti s lijeve strane ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac gostiju, ali Blažević umjesto mreže pogađa suparnički blok. U 22. minuti nova velika prigoda za vodstvo domaćina. Banović je odličnom loptom uposlio Iveljića koji s lijeve strane ulazi u šesnaesterac gostiju i povratnom loptom upošljava Labusa. Nažalost, udarac Labusa nije bio precizan. Igrala se 33. minuta kada je Banović s desne strane filigranski u glavu pogodio Vukadinovića koji s pet metara tuče preko gola. U 39. minuti prvi put prijete i gosti iz Unešića. Barada je opalio s 20 metara, Pinčić krajnjim naporom brani njegov udarac. U 45. minuti Majić je iz slobodnog udarca malo iskosa s desne strane, s udaljenosti od 22 metra pokušao iznenaditi Šolića, ali gostujući vratar bio je na visini zadatka.


Dvije lijepe akcije
Prvu prigodu u nastavku ponovno imaju Zadrani. U 57. minuti Blažević je s ruba šesnaesterca malo iskosa s lijeve strane gađao gol Zagore, ali vratar Šolić bio je na mjestu. U 61. minuti velika prilika za domaćina. De Abreu je odigrao odličnu povratnu loptu za Majića koji iz trka s desetak metara pogađa vratnicu umjesto mreže. U nastavku akcije Blažević je lijepo primio loptu na rubu šesnaesterca okrenuo se, ali njegov udarac brani Šolić. U 62. minuti ponovno je u prilici Blažević, njegov udarac s desetak metara ponovno »skida« Šolić. U 66. minuti u prilici se našao De Abreu, ali njegov udarac ponovno brani odlični Šolić. U 71. minuti Zadar napokon dolazi do vodstva. Lijepu malonogometnu akciju odigrali su Majić, Begonja i Blažević, a ovaj potonji s pet metara pogađa mrežu nemoćnog Šolića – 1:0. U 77. minuti Zadar je povisio vodstvo. Blažević je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Bačkova koji pogađa pod gredu – 2:0. Zadar je do kraja utakmicu mirno priveo kraju.




ZADAR 2 – ZAGORA 0
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Jurica Matoš (Solin). Pomoćnici: Ivan Kalinić (Veliki Bročanac) i Miroslav Čalo (Trilj). Strijelci: 1:0 Blažević (71’), 2:0 Bačkov (77’). Žuti kartoni: Begonja, Labus (Zadar). Crveni: -.
ZADAR: Pinčić, Iličić, Iveljić, Banović, Blažević (od 85’ Pranić), Begonja (od 74’ Zdrilić), Majić, Jerbić, Buljat, Vukadinović (od 67’ Bačkov), Labus (od 46’ De Abreu). Trener: Želimir Terkeš
ZAGORA: Šolić, Lukić (od 66’ Bitunjac), Petranić (od 82’ Bulat), Jurišić, Rajčić, Župan, Ćaleta, Bagarić, Gabrić, Božić (od 73’ Sablić), Barada (od 83’ Ivić). Trener: Zoran Slavica