Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mlada pjevačica već sad zna da je najveća nagrada svakom pjevaču – publika

07.10.2021. 12:45


Ana Bertić, 13-godišnja pjevačica iz Zagreba, polako, ali sigurno, penje se ne zvjezdano nebo, a za pjesmu Ljetna priča koju su njeni prijatelji proglasili teen himnom, spot je snimila upravo u Zadru. Osim što snima pjesme, Ana Bertić pleše u Plesnom klubu Plesni kristal te je vrijedna učenica 8. razreda OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu.
Ana je počela pjevati već s tri godine u zboru, a samostalni nastupi krenuli su već od 6. godine. Sa svojih »malih« 13 godina, već je sudjelovala na 50 festivala, a najupečatljiviji su bili Grand Prix koji je osvojila sa 9 godina na Međunarodnom festivalu Mali MEF te nastup na RTL-ovom talent showu Zvjezdice.


Često u Zadru
– RTL Zvjezdice su prekretnica u mojoj pjevačkoj karijeri. Iako sam imala samo 10 godina, kada sam stala na tu predivnu scenu, osjetila sam da je to ono što želim raditi cijeli svoj život. Sa Zvjezdica nosim predivno iskustvo, kada bi mi se pružila prilika vrlo rado bih ponovno bila dio tog ili sličnog show programa, rekla nam je Ana na početku razgovora.
Dosad je objavila četiri pjesme te nekoliko covera za koje je snimila i spotove. Prva njena pjesma bila je simboličnog naziva Pjevačica, zatim Ovdje pripadam, Bezbrižno, a posljednja pjesma snimljena krajem kolovoza je Ljetna priča. To je Anin prvi ozbiljniji singl koji je izdala najveća diskografska kuća u Hrvatskoj, Croatia Records. U Zadar Ana često dolazi, i ne samo tijekom ljeta, a i Lovre Šare, koji je zaslužan za snimanje i kompletnu video produkciju je iz Zadra. Tako nije bilo teško izabrati gdje će Ana snimiti svoju Ljetnu priču.
– Budući je pjesma zamišljena kao priča koja se događa mladom paru na moru, snimali smo je u Zadru, na ‘otoku ljubavi’ Galešnjak kod Biograda na Moru, u Kraljevskim vinogradima, kod crkve sv. Nikole te na Kraljičinoj plaži kod Nina. Jako sam ponosna na kadrove koji su snimljeni u centru grada u uskim ulicama, pazili smo i na zadarsku tradiciju te smo upotpunili kadrove i sladoledom iz slastičarne Donata, govori mlada pjevačica.
Kaže da sa snimanja nosi predivno iskustvo.
– Posebno sam uzbuđena i sretna kada radim na novom projektu. Prvog puta u spotu je glumio moj prijatelj Tibor Čubrilo, tako da nam je bilo baš zabavno, snimanje je proteklo opušteno sa puno smijeha iako je trajalo cijeli dan radi putovanja na razne lokacije, prebrzo je prošlo. Radovali smo se vožnji gliserom na ‘otok ljubavi’. To su trenuci koje ću sigurno zauvijek pamtiti, kaže Ana, dodajući da su reakcije publike divne.


Pjeva srcem
– Zaista stižu samo pohvale i na pjesmu i na spot, iznenađena sam interesom medija za ovu pjesmu, a publika je ona zbog koje i nastaju moje pjesme koje pjevam srcem, upravo i samo za njih.
U budućnosti se Ana planira i dalje vokalno usavršavati, uz mentoricu Andreu Rađenović, koja joj, kaže, pruža uz znanje i veliku podršku.
– Bit će puno novih pjesama na kojima vrijedno radi moj tim autora na čelu sa producentom Tihomirom Preradovićem, a koje će vjerujem, publika zavoljeti i rado slušati. Slijedeće školske godine planiram upisati Privatnu umjetničku gimnaziju i dalje vrijedno raditi na putu prema glazbenom nebu, kaže Ana.
Jako je zaposlena ova tinejdžerka, kako uopće sve stiže?
– Uz dobru organizaciju, apsolutno sve stignem uskladiti. Tu mi puno pomaže majka koja mi je zaista najveća podrška i oslonac, ali istovremeno i najveći kritičar. Ponekad zna biti teško, pogotovo u vrijeme ispita u školi kada do kasno u noć znam učiti. Uz svu ljubav prema glazbi, pjevanju i plesu ipak je škola na prvom mjestu i oduzima mi najviše vremena, govori Ana koja je i među svojim prijateljima poznata po glazbi.




Vjerna publika
– Moji prijatelji i vršnjaci znaju da je glazba moj život i njima je prirodno da uz mene ide i pjesma. Velika su mi podrška, obožavaju moje pjesme, ovu zadnju pjesmu Ljetna priču proglasili su teen himnom, jer je tekst baš prilagođen tinejdžerskoj dobi kada se javljaju prve simpatije i ljubavi. Pjevaju moje pjesme, često se snimaju dok pjevaju i šalju mi da proslijedim na storyju svog Instagram profila na kojem imam oko 20.000 vjernih pratitelja koji prate moj rad i podržavaju me, svakodnevno me obasipaju porukama podrške i pohvalama, priča Ana.
Glazba je njezin život.
– Sada to već mogu sa sigurnošću reći. Uz pjevanje, bavim se i plesom u Plesnom klubu Plesni kristal, a moje prijateljice iz skupine sudjeluju u gotovo svakom mom spotu, jer volim pjesmu i spot upotpuniti i dobrom plesnom koreografijom. Za koreografije su zaslužne trenerice Sanja Brebrić i Nina Jagušt.
U pjevačkoj karijeri veseli me apsolutno sve, volim pozornicu, svjetla reflektora, volim publiku, glazba širi radost i pozitivnu energiju među ljude, raduju me nastupi, snimanja, volim kameru, a kamera i publika vole mene, govori kroz smijeh simpatična Ana.
Kaže da joj ovo sa čime se bavi obogaćuje djetinjstvo.


Najveća nagrada
– Moje djetinjstvo obogaćeno je putovanjima, upoznavanjem raznih kultura i ljudi. Upoznala sam i stekla divne prijatelje, a sve to zahvaljujući ljubavi prema glazbi. Svaki nastup i festival je ostavio veliki trag u mom životu, jer se nakon svakog javljala sve veća volja, želja i ljubav da radim na svom vokalu i scenskom nastupu. Kada sam bila mlađa, znala sam reći da mi je najdraži nastup onaj na kojem sam pobijedila i osvojila Grand Prix. Danas razmišljam potpuno drugačije – najveća nagrada svakom pjevaču je publika. Ja ću se truditi i raditi na novim pjesmama svim srcem za moju sadašnju publiku i onu koja će me tek upoznati kroz nove pjesme, najavila je ova mala zvjezdica velikog sjaja.