Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novo radno vrijeme tržnice do 14 sati

Autor: Dragana Glavočić

06.11.2008. 23:00
Novo radno vrijeme tržnice do 14 sati

Foto: Vedran SITNICA



Desetak dana od preseljenja gradske tržnice s prostora Male pijace na natkriveni trg centra City Gallerije, trgovci su jučer negodovali zbog novog radnog vremena, ali i nemogućnosti istovara robe iz automobila zbog postavljenih betonskih kugla uz glavnu prometnicu.
Kao što je poznato radno vrijeme tržnice bilo je predviđeno od 7 do 13 sati, a nedjeljom od 7 do 11. Trgovci smatraju da je ono vrlo kratko, jer su mnogi kupci koji bi kupovali namirnice na bivšoj lokaciji obično dolazili nakon 13 sati.
Kako bi se udovoljilo prohtjevima trgovaca novo radno vrijeme tržnice je od jučer od 7 do 14 sati što, kako je istaknuo direktor Trgovinskog centra Mladen Mišković, odgovara i Centru. Problem s istovarom je nastao zbog kugli koje su postavljene kako vozači ne bi automobile nelegalno parkirali uz sam centar. No pokazalo se da je jedan problem riješen, a drugi se javio.
– Postavljanjem betonskih kugli trgovci su bili u nemogućnosti istovariti iz kombija robu namijenjenu prodaji. Stoga je odlučeno da se ostavi prolaz za trgovce, kojima je dopušteno u vremenu od 6 do 8 sati istovariti robu, s tim da svoj kombi ili automobil ne ostavljaju pored City gallerie, već nađu odgovarajuće parkirno mjesto, kazao je Vlatko Marušić, direktor Tržnice Zadar d.o.o, dodajući da je trgovcima također omogućen unos robe na tržnicu kroz prolaz u garaži. Marušić smatra da su trgovci na Maloj pijaci 30 godina radili po ustaljenom sistemu i da je sad malo teže prilagoditi se novom principu rada.
– Problemi koji su se javili desetak dana od otvorenja tržnice nisu neriješivi i nastojat ćemo izaći u susret trgovcima kako bi bili što zadovoljniji s novim prostorom. No isto tako je važno da trg City gallerie bude lijep i urban kako mu već dolikuje, kazao je Mišković.


“PAUK” U POLICIJSKOJ UPRAVI


Nakon zatvaranja parkirališta i odlagališta vozila za pauk-službu “Obala i lučica” na Polačištu, nasuprot City Gallerije Zadar, od direktora trgovačkog društva “Obala i lučica” Ante Basiolija doznajemo su s predstavnicima Grada Zadra i Policijske uprave Zadarske dogovorili privremeno premještanje vozila “Pauk službom” u prostor Policijske uprave zadarske u Ulici Andrije Hebranga.
Privremeni rok za smještanje pauk-službe je do 13. prosinca, ističe direktor Basioli, a nakon toga bi se trebali preseliti na lokaciju od oko 800 četvornih metara na Ravnicama, gdje je već jučer započelo postavljanje ograde za skorašnji deponij vozila.                                             J. M.