Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prilika za gostujuće bodove

Autor:

06.11.2009. 23:00
Prilika za gostujuće bodove

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nemam razloga ne biti optimist i pored poteškoća s ozljedama – kaže Neven Plantak
U 4. kolu A-1 košarkaške lige težak je posao je Borik-Puntamikom. Momčad Nevena Plantaka gost je Zaboka, a zna se da Puntamičani tradicionalno ne uspijevaju sa sjevera Hrvatske donijeti dva boda. Domaći uspjesi protiv Šibenika i Splita dali su svojevrsno rasterećenje “zelenima” po pitanju imperativa koji zna često sputati igrače. Plantaka trenutačno najviše muče ozljede koje nikako ne zaobilaze njegovu momčad. Naime, nakon Ivanova i Mrve koji su veliki dio priprema bili izvan stroja, danak teška prva tri kola platili su Petani i Baždarić pa je vrlo neizvjesno s kakvim će se sastavom Plantak moći suprotstaviti Zabočanima.
– Nikako kompletni ili zaliječeni ne možemo odigrati neku utakmicu. Petani i Baždarić ne treniraju već tri dana i vrlo je upitno hoće li moći pomoći u Zaboku. Kod Petanija je problem zadnja loža, a Baždariću se izvrnuo zglob. I s njima u momčadi bit će teško, a da ne govorim što nas čeka budemo li morali igrati bez njih. Ipak, nemam razloga ne biti optimist i pored poteškoća s ozljedama – iznio je Plantak kratki medicinski izvještaj.
Dobra je vijest za Zadrane da su oporavljenici Ivanov i Mrva protiv Splita pokazali da su sve bliže željenoj formi.
– Već je njihova nazočnost na terenu veliki plus za nas, a pogotovo kad igrom i angažmanom povuku suigrače za sobom. No, daleko su njih dvojica od potpuno spremnih igrača, jer su te pauze trajale dugo i trebat će im neko vrijeme da uđu u kontinuitet dobrih igara, što se i očekuje od stožernih igrača kao što su Ivanov i Mrva.
Zabok?
– Rezultat u posljednja dva kola dovoljno govori koliko su opasni. Pobijedili su Split u gostima, a početni poraz od Trogira im je bio više splet nesretnih okolnosti jer su vodili 37 minuta. U Zaboku deset igrača ravnopravno participira u svakoj utakmici. Imaju igru na centre, imaju vanjsku igru i odličnog organizatora igre Tomeljaka koji je pogotovo protiv Splita pokazao svoju neospornu kvalitetu. Gledajući njihovu centarsku liniju Čular-Krapić-Marić, uz Peklarića, ne može se ostati ravnodušnim. To, također, vrijedi i za njihove vanjske igrače gdje ordiniraju vrlo iskusni igrači poput Budimira, Leža, Krajačića i već spomenutog Tomeljaka. Po svemu ovome jasno je da se teško orijentirati na pojedince u njihovu sastavu i trebat će ponoviti kolektivnu igru s kojom smo uspjeli slomiti Splićane.
Čini se dosta impresivno. Kako onda ne izgubiti od te momčadi?
– Ovakve utakmice se dobivaju obranom. Agresivnost, kolektivni duh uz kontrolu skoka te limitiranje Tomeljaka u njegovu distributerskom poslu, naš je glavni cilj.


Raspored


U 4. kolu igraju: Zabok – Borik-Puntamika (19), Šibenik – Dubrovnik, Split – Dubrava, Kaštel galerija – Svjetlost, Trogir – Vrijednosnice OS Darda.