Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pag i Kolan nikako da se podijele

Autor: Ante Vidović

06.11.2012. 23:00
Pag i Kolan nikako  da se podijele

Foto: Marin GOSPIĆ



Fabijanić kaže kako je najbolje rješenje spora oko imovine komunalnog društva arbitraža jer obje strane imaju različito gledište na istu stvar. Gradonačelnik naglašava kako oni traže da se s Općinom Kolan podijele na isti način kao što su se podijelili s druge dvije otočne općine, imajući na umu spor oko zemljišta
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Paga Ante Fabijanić najavio je tužbu Općine  Kolan tešku četiri milijuna  kuna. Nastavak je to sukoba  koji traje već gotovo cijelo  desetljeće između Grada Paga i Općine Kolan. Radi se o  neriješenim sporovima oko  podjele imovine komunalnog društva kao i neriješenih  pitanja granica nakon što se  Općina Kolan odvojila od  Grada Paga 2003. godine.
– Nama nisu u interesu nikakve tužbe, želimo stvari  riješiti mirnim putem,  međutim, kad nas netko  non-stop tuži za svaku sitnicu, kao što je u ovom  slučaju Općina Kolan, onda  smo i mi odlučili uzvratiti  istom mjerom. Općina Kolan  pokrenula je protiv nas nekoliko tužbi i manje-više ih je  sve dobio Grad Pag. Ne  znam što je razlog tome, jesu  li u pitanju privatni interesi  ili interes mjesta Kolan, ali  mi više ne možemo stati  skrštenih ruku. Naša tužba  je u pripremi, imamo debelih  temelja za nju i pokrenut  ćemo je, rekao je Fabijanić  koji nije želio otkriti detalje  tužbe.
Fabijanić kaže kako je najbolje rješenje spora oko imovine komunalnog društva arbitraža jer obje strane imaju  različito gledište na istu  stvar. Gradonačelnik naglašava kako oni traže da se s  Općinom Kolan podijele na  isti način kao što su se podijelili s druge dvije otočne  općine, imajući na umu spor  oko zemljišta.
– Iz Kolana su tražili da se  podjela zemlje vrši po principu čestica za česticu. Mi na  to ne možemo pristati jer  tome ne bi bilo nikada kraja i  nije hrvatska praksa. Naš  prijedlog je da ono što je u  našim granicama ostane  naše, ono što je u njihovim  njihovo. Tako smo riješili  problem s općinama Povljana i Novalja.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU