Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Zadru i Biogradu s koronavirusom preminula dvojica muškaraca

07.11.2021. 09:59


Na području Zadarske županije 156 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Dvije muške osobe u dobi od 67 i 82 godine preminule su s koronavirusom u Općoj bolnici Zadar i Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.
U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 56 bolesnika od kojih je četvero na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent obolio od koronavirusa.
Od novooboljelih osoba njih 95 je s područja grada Zadra, po sedmero ih je s područja općina Preko i Vrsi, po šestero ih je s područja grada Benkovca i općine Poličnik, po četvero ih je s područja graova Nina i Paga te općina Bibinje i Škabrnja, po troje ih je s područja općina Jasenice i Sali, po dvoje ih je s područja općina Kali, Novigrad, Stankovci i Sukošan, a po jedna osoba je s područja grada Biograda te općina Pakoštane, Posedarje, Starigrad i Tkon.
Tijekom subote testirano je 413 uzoraka, što znači da udio pozitivnih osoba iznosi vrlo visokih 37,8 posto. Pod aktivnim nadzorom je 1585 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 145 osoba.
U prošla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.