Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nagrada Pomorskoj na Mornarski dan

06.12.2011. 23:00
Nagrada Pomorskoj na Mornarski dan


Zadarska Pomorska škola predložena je za dobitnika Godišnje nagrade za uspjeh Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a ravnatelj Svetko Perković nagradu je preuzeo upravo jučer na Mornarski dan


Blagdan Svetog Nikole – Mornarski dan učenici i nastavnici Pomorske škole Zadar i ove su godine obilježili polaganjem vijenca u more s gata na Obali Petra Krešimira.
Čast da polože vijenac u spomen svim stradalim pomorcima ove je godine imalo šest učenika 4.b razreda – Mihovil Zrilić, Karlo Čakarun, Mateo Kolanović, Zvonimir Torbarina, Marko Karlić i Toni Čančar.
Voditeljica smjene prof. Marija Grdović informirala nas je da su učenici Pomorske škole jučer nastavu imali samo prva tri sata, do velikog odmora, a nakon toga dnevni školski raspored bio je usmjeren na obilježavanje Mornarskog dana. Nakon polaganja vijenca uslijedila je sveta misa u katedrali sv. Stošije.
– Uime učenika i nastavnika naše škole svim pomorcima čestitam blagdan Svetog Nikole. Želimo im dobro zdravlje i sretan povratak kući, čestitala je prof. Grdović.
Ravnatelj Pomorske škole Svetko Perković Mornarski dan nije obilježio u Zadru sa svojim učenicima i nastavnicima, već u Zagrebu.
Povod odsutnosti ravnatelja i više je nego sretan. Naime, zadarska Pomorska škola predložena je za dobitnika Godišnje nagrade za uspjeh Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ravnatelj Perković nagradu je preuzeo upravo jučer na Mornarski dan i to na svečanoj dodjeli u prostorima Ministarstva.
Pomorska škola je za uspješno djelovanje i rad i dosad bila odlikovana različitim priznanjima. No ovo je prvi put da je nekoj školi dodijeljena Godišnja nagrada za uspjeh MMPI na što su u Pomorskoj školi izuzetno ponosni.