Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

STIPE ŽUNIĆ Nakon Europskog i Svjetskog prvenstva kreće najveći izazov – brak

07.12.2018. 18:45
STIPE ŽUNIĆ Nakon  Europskog i  Svjetskog  prvenstva  kreće najveći  izazov – brak


Stipe Žunić u Zagrebu se sprema za novu sezonu. Nakon što  je u prošloj sezoni imao zdravstvenih problema i nije ostvario sve svoje  ciljeve, nada se da će to promijeniti ovaj put.
– Nekako sam se povukao od očiju javnosti – kaže Žunić, koji svakodnevno marljivo radi u dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Uvjeti su,  kaže, dobri. I ono što je najvažnije…
– Zdrav sam. Dobro se osjećam. Nemam većih smetnji.
A prošla sezona bila je…
– Slatko-kisela.
A to znači?
– Pa srušio sam državni rekord što mi je bio cilj. I neki rezultati su bili  dobri. Ali nisam ostvario sve što sam planirao. Zaradio sam kroničnu opstruktivnu bolest pluća, koju sam vukao dva mjeseca. I to me je totalno  uništilo za otvoreni dio sezone. Uspio sam se vratiti na 21 metar, ali to  sam odradio samo jedan put. Doduše neću reći da je sezona bila neuspješna. Ipak sam ušao u finale Europskog prvenstva u Berlinu. Ali tijelo  mi se previše umaralo, bilo iscrpljeno pa sam napravio najbolje što sam  mogao, s obzirom na okolnosti.
U zadnjem razgovoru ste istaknuli kako očekujete da konstatno budete na 21 metar.
– Na žalost to nisam učinio. I baš ta bolest je to prouzrokovala. Jednostavno bilo mi je potrebno mnogo više truda, mnogo više rada da bi uspio dostići željene parametre i kod sprinta i kod skokova i u teretani.
Očekivanja za iduću sezonu?
– Svakako korak više. Sada se definitivno bolje osjećam. Oporavljeniji  sam. Tijelo bolje reagira i vjerujem da ću spreman dočekati sezonu.  Osim toga, trener je stalno samnom i dogovorili smo se da ću stalno  slušati svoje tijelo. Makar žrtvovao neka natjecanja. Važno je trenutno da  vidim uzlaznu putanju.
A najveći izazovi u 2019. godini?
– Prije svega u Glasgowu se održava Europsko dvoransko prvenstvo.  Nakon toga je duga pauza pa u 10. mjesecu u Dohi idem na Svjetsko prvenstvo.
A između valja nastupiti na ponekom mitingu?
– Svakako. Tu je Dijamantna liga. Grand Prix mitinzi.
A Stipe Žunić i dalje će biti pozivan na sve mitinge?
– Medalja na Svjetskog prvenstva otvorila mi je ta vrata.
Treba spomenuti da iza Dohe tek kreće najvažniji dio godine?
– Hehehe. Da. Iza Svjetskog prvenstva se ženim. A to je tek pravi izazov.