Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Perinčić: Ovo nam je bila dobra košarkaška lekcija

08.03.2021. 08:40


Sastav Ivana Perinčića zaključio je crnogorsku mini-turneju s drugim, potpuno očekivanim porazom. Nakon Mornara kojem su u četvrtak u Baru košarkaši Zadra dostojno parirali, subotnji posjet glavnom gradu Crne Gore pokazao im se susretom s realnošću, jer ih je domaća Budućnost doslovno razmontirala očitavši im pravu košarkašku lekciju. Ubacili su im »Đetići« skoro 100 koševa, istorpedirali ih s čak 16 trica i potvrdili da spadaju u uži krug kandidata za sami vrh ovosezonskog izdanja ABA lige. Naravno, momci s Višnjika nisu mogli u dvorištu favorita ni očekivati bolji ishod jer su u Podgoricu stigli potpuno izmoždeni od brojnih utakmica koje su odigrali u posljednje vrijeme, a veliki hendikep Perinčiću je predstavljao i izostanak ozlijeđenog Justina Cartera bez kojeg je bio još evidentniji propuh u obrani, a u napadu su tek Dominik Mavra i Chinanu Onuaku znali povremeno zabrinuti domaću momčad.


Šuplja obrana
S tek dva raspoložena igrača ne može se parirati ni Zaboku u što su se Zadrani itekako uvjerili pretprošlu nedjelju, a kamoli goropadnoj Budućnosti koja vrvi od kvalitete u svojim redovima i koja je doslovno odškolovala Perinčićeve igrače. Stoga, treneru Zadra nije ostalo ništa drugo nego zaključiti podgoričku epizodu s floskulom o košarkaškom odrastanju njegovih štićenika.
– Zaslužena pobjeda Budućnosti. Znali smo da nam ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku jer nam je ovo bila peta utakmica u osam dana. Točno se vidjelo da nam nedostaje svježine i snage, a bili smo i bez našeg najboljeg igrača, Justina Cartera. Međutim, ovo nam je bila dobra košarkaška lekcija da vidimo gdje smo u ovom trenutku protiv ponajbolje ekipe uz C. zvezdu u ABA ligi – kazao je trener Zadra nakon 11. regionalnog poraza ove sezone koji je začinjen i s najviše primljenih poena, čak 98, što je potvrda da mu je momčad na najpogubniji način demonstrirala obranu koja se može figurativno usporediti sa švicarskim sirom. Koliko je šuplja bila njihova obrambena formacija najbolje će potvrditi nevjerojatnih 16 trica koje su domaći igrači ubacili u 40 minuta, dok je već poznata priča na Višnjiku o izgubljenim loptama kojih je u Morači bilo doslovno na izvoz.


Izgubljene lopte
– Šesnaest pogođenih trica od 32 pokušaja Budućnosti dovoljno govori da nismo bili pravi, previše je bilo otvorenih šutova, a Budućnost je predobra i kvalitetna da nas ne bi iskažnjavala. Uz to smo imali previše izgubljenih lopti, čak 17, što je bio ključ za laganu pobjedu Podgoričana. Ne mogu zamjeriti svojim igračima ništa, stvarno su dali sve od sebe u ovom trenutku, međutim za igrati protiv moćnog sastava na ovoj razini treba puno bolja priprema što nismo mogli u ovakvoj situaciji. Također je potrebno imati više svježine i biti u kompletnom sastavu da bi uopće došli u šansu parirati takvoj momčadi koja, mora se priznati, otkad im je došao Milojević za trenera igra jako dobro, a mi se pak okrećemo našim sljedećim obavezama – kazao je za kraj Perinčić koji uistinu nema previše vremena za očajavanje nakon jedne od najlošijih predstava Zadra ove sezone. Raspored ne dopušta prevelike analize, jer već sutra na gostovanju kod Furnira Zadrani otvaraju treći krug HT Premijer lige, a što se tiče regionalne borbe za o(p)stanak krucijalan će im biti petak kad u Krešin dom stiže FMP. Posebno, jer se stvorila velika gužva na tom začelju ABA lige pa će bodovi u dvobojima s konkurentima kao što je momčad iz Železnika vrijediti dvostruko. Ispod Zadrana se trenutačno nalazi Borac iz Čačka koji je na četiri pobjede, ali upisat će mu se ubrzo i peta protiv Koper Primorske, kao što će na isti način i Krka upisati svoju šestu pobjedu, a bit će u tom kontekstu zanimljiv njihov međusobni okršaj u sljedećem kolu. Od direktnih dvoboja u završnici, osim FMP-a u petak, Zadra očekuju još dvostruki ogledi s Borcem i Cibonom i u tih pet utakmica će se iskristalizirati priča o ostanku u ligi u kojoj svi davljenici imaju tek jedan cilj, a to je izbjegavanje 13. mjesta na ljestvici koje vodi u dodatne kvalifikacije.