Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Troje novooboljelih od koronavirusa u Zadarskoj županiji; Svi povezani s Ortopedskom bolnicom

08.04.2020. 10:24


Imamo 3 novooboljela od koronavirusa u Zadarskoj županiji, što sada daje ukupnu brojku od 59 oboljelih. Svi su povezani s Ortopedskom bolnicom. Stanje na području Zadarske županije je još uvijek pod kontrolom, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković.
Šef epidemiološke službe dr. Alan Medić iznio je podatke o oboljelima, ali i o ljudima koji su obuhvaćeni mjerama samoizolacije.
– Do sada je isteklo 1490 nadzora u našoj županiji, trenutno su pod nadzorom 653 osobe, a od jučer smo pod iste mjere stavili 31 osobu. Kao što ste čuli imamo tri novooboljela od jučer. Oni su vezani uz Ortopedsku bolnicu, jedan pacijent i jedna kolegica koja je testirana prilikom povratka na radno mjesto. Znači, svi zdravstveni djelatnici koji se vraćaju natrag u Ortopedsku bolnicu prije izlaska iz samoizolacije moraju se testirati, a kolegica je bila pozitivna. Treći novooboljeli je kontakt od pacijentice. U ovom trenutku za Ortopedsku bolnicu i njezin rad smo izlučili ljudstvo koje je spremno raditi u bolnici, 12 medicinskih sestara, šest liječnika, desetak ostalih djelatnika te još jednog rendgen tehničara, tako da u ovom trenutku stvari funkcioniraju onako kako trebaju i kako smo očekivali, zaključio je Medić.