Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Selin: Pritisak će nam biti dodatni motiv

08.04.2021. 07:30


Da je situacija normalna, ovih dana bi se igrale prve polufinalne utakmice doigravanja za ulazak u elitni razred hrvatske košarke. Ovako, umjesto vrhunca sezone i bitke za promociju i dalje čekamo rasplet ligaškog dijela Prve muške lige. Krivac za to već je opjevani COVID-19 koji je prije desetak dana nenadano pokosio svlačionicu Jazina, tek nekoliko sati pred odlučujuću utakmicu protiv Omiša u kojoj su mladi Zadrani tražili potvrdu trećeg mjesta i plasmana u »playoff«. Igrači su se već krenuli zagrijavati kada je stigla vijest o zarazi u domaćim redovima, što je značilo »spuštanje zastora« i desetodnevnu izolaciju za čitavu momčad. U međuvremenu je broj zaraženih narastao na četiri, no kako nitko od igrača nije imao teže simptome na Višnjiku su se u utorak vratili treninzima i posljednjim pripremama pred odlučujući dvoboj za ulazak u doigravanje.


Širok igrački kadar
– Proteklih desetak dana nismo trenirali, ali ne smijemo u tome tražiti opravdanje. Na nama je da odigramo najbolje što možemo i nadam se da će to biti dovoljno za nova dva boda. Činjenica je da nas je pauza malo omela i uskratila nam dio prednosti koju smo imali pred suparnicima iz ostatka Prve muške lige, prije svega po pitanju energije na parketu. Ipak, vjerujem da će kako utakmica bude odmicala stvari sjedati na svoje mjesto, tim više što zaista imamo veliku širinu igračkog kadra i veliki broj igrača koji u datom trenutku mogu napraviti razliku na terenu – kazao je trener Jazina Marko Selin koji se i sam nalazi u samoizolaciji te je još uvijek upitno hoće li moći s klupe voditi svoje momke u pohod na treće mjesto koje vodi u doigravanje za ulazak u HT Premijer ligu.


Omišani bez pritiska
Zadranima za nastavak sezone igra samo pobjeda. Gosti, pak, nemaju tih »problema«. Omišani čvrsto drže šesto mjesto na ljestvici, ne mogu ni gore niti dolje, te na Višnjik dolaze u potpunosti opušteni i željni s nova dva boda završiti sezonu.
– Radi se o zanimljivoj momčadi koja u svojim redovima ima iskusne Nenada Delića i Ivana Mimicu, a tu su i Šipić, Jeličić te mladi Gizdavčić koji je na posudbi iz Splita. Nezgodno je što u Zadar dolaze u potpunosti opušteni i spremni odigrati za svoj gušt – upozorava Selin. Da u njegovim riječima itekako ima istine najbolje svjedoče rezultati večerašnjih gostiju koji su u posljednjih pet susreta, otkako su izgubili šansu za plasman u doigravanje, upisali četiri pobjede. S druge strane, pritisak postoji. Premda je glavna ideja iza stvaranja razvojne momčadi bila davanje prilike talentiranim mladim igračima da okuse seniorsku košarku, bila bi šteta »doći u Rim, a ne vidjeti Papu«. Stoga je pitanje u kojoj će se mjeri zadarski mladići uspjeti othrvati tenzijama i značaju utakmice.
– Znajući da se radi o karakternim momcima i pravim natjecateljima, mislim da ih pritisak neće sputati. Uostalom, da smo mislili da će ih tenzije igranja ovakvih susreta spriječiti da daju sve od sebe ne bi nam ni bili zanimljivi po pitanju igranja za Zadar. Vjerujem da će im to biti tek dodatni motiv da odigraju najbolje što mogu – podvukao je Selin.
Utakmica se igra u maloj dvorani ŠC Višnjik, s početkom u 20.30 sati.