Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vlašić: Trudili smo se i izgledali kao ozbiljna momčad

08.04.2021. 07:18


Treći ovosezonski »gradski derbi« pripao je Zadru. Izdanje sa sredine studenoga bilo je dovoljna opomena igračima Veljka Mršića koji su od prve minute ozbiljno pristupili susretu i potvrdili da su neprikosnoveni broj jedan u Donatovom gradu. Već je samo otvaranje utakmice pokazalo da neće biti opuštanja u gostujućim redovima pa su momci s Višnjika već sredinom prve četvrtine otišli na dvoznamenkastu razliku koju su bez previše stresa održavali do samog kraja dvoboja. Prišli su, doduše, Puntamičani na otvaranju nastavka na minus četiri, no na koncu je individualna kvaliteta došla do izražaja te je Zadar nastavio svoj hod ka prvoj poziciji uoči početka doigravanja domaćeg prvenstva.
– Pokazali smo da smo broj jedan u gradu – kazao je u šaljivom tonu trener Zadra i nastavio – očekivao sam ovakvu partiju nakon što smo 22 sata proveli u autobusu na putovanju do Čačka i natrag. Igrali smo u nešto sporijem ritmu i Sonik se, nakon naše početne prednosti, dobro držao. Kvalitetno su se pripremili i znali su sve naše kretnje te se vidi da su proteklih desetak dana spremali za susret, međutim imamo veću individualnu kvalitetu i dok smo bili koncentrirani i svježi radili smo razliku na parketu. Kasnije smo im uslijed velikog broja izgubljenih lopti dali dosta laganih poena iz kontranapada, no na koncu smo zasluženo stigli do nove pobjede – izjavio je Mršić.


Puntamičani zadovoljni
Porazu unatoč, ni domaćini nemaju razloga za nezadovoljstvo. Sonik je odigrao dobru utakmicu i do samoga kraja držao suparnika budnim, nekoliko puta se vraćajući u susret.
– Prednost Zadra išla je do jedne određene točke, nakon čega bi se mi vraćali u susret. Kao što sam rekao u najavi utakmici, bilo je najvažnije pružiti dobar otpor puno kvalitetnijoj momčadi. Borili smo se, imali smo jako dobrih trenutaka, no neke stvari jednostavno nismo uspjeli zaustaviti. Ovom susretu pristupam i s mentalne strane, nalazimo se u seriji teških utakmica i smatram da smo pokazali dobru partiju. Naravno, to nije bilo dovoljno za pobjedu, no nipošto ne mogu biti nezadovoljan. Trudili smo se i izgledali kao ozbiljna momčad – rekao je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.


Razlika u kvaliteti
Ponajbolji u domaćim redovima ponovno je bio iskusni Jakov Vladović koji je susret završio s 12 poena i šest asistencija.
– Možemo biti zadovoljni svojom izvedbom, no Zadar je bolja momčad te je zasluženo pobijedio. Odigrali smo dobru utakmicu, nismo se predavali do samoga kraja, ali prevelika je razlika u kvaliteti i širini igračkog kadra da bismo napravili nešto više – naglasio je Vladović.
Puntamičanima je do kraja ligaškog dijela natjecanja ostalo još šest utakmica, a prvi izazov ih očekuje u subotu kada s počekom u 14 sati gostuju kod pretposljednjeg Furnira.




Utakmica za prestiž
Jedan od »senatora« u zadarskim redovima Domagoj Vuković susret je završio s 11 poena i osam uhvaćenih lopti, pruživši veliki doprinos pobjedi svoje momčadi.
– Bilo je bitno pokazati da smo prvi klub u gradu. Bila je to utakmica za prestiž, jer se u Zadru uvijek priča o tome je li Sonik možda bolji od nas. Tako smo i pristupili dvoboju. Dobro smo otvorili susret, rano se odvojili i mirno održavali prednost. Domaćini su imali svoje prilike, ali na kraju smo zasluženo došli do nova dva boda – kazao je Domagoj Vuković.