Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Večer frankofonskog kazališta

07.05.2012. 22:00
Večer frankofonskog  kazališta


U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru sinoć je održana Večer frankofonskog kazališta  (La soirée du théâtre francophone). Manifestacija se  održava u organizaciji prof. Isabelle Fillon, lektorice  francuskog jezika na Odsjeku za francuski jezik i  književnost Sveučilišta u Zadru te kazališne postave  studenata francuskog jezika i književnosti.
Ovaj, s obzirom na sudjelovanje kazališnih skupina  iz Skoplja “Les Artcooliques”  i Sarajeva “Les Ni plus  ni moins”, međunarodni festival održava se već tradicionalno u HNK Zadar i ove nam je godine ponudio pravu kazališnu poslasticu.
Osim navedenih, tu su i kazališna skupina iz Zagreba “La troupe du Brocoli Unijambiste” te kazališna skupina iz Zadra “Francofolie”, Sveučilišta u  Zadru.
Iako se radi o amaterskim trupama, s puno ljubavi i  truda studenti i profesori te ostali uložili su u realizaciju ovih kazališnih predstava. Bitno je napomenuti da su sve predstave prevedene na hrvatski  jezik, a cijena karta je bila simbolična jer je za sve  četiri predstave trebalo izdvojiti svega 15 kuna.
Na programu su bili kazališna predstava “Les amis  du placard”, Gabriel Rfosso u izvedbi kazališne skupine iz Sarajeva, “Trois versions de la vie”, Yasmina  Reza u izvedbi kazališne skupine iz Zagreba, “Une  histoire belge”, Delphine Bougard u izvedbi kazališne skupine iz  Skoplja te “La roue de l’infortune”,  Tilly, u izvedbi kazališne skupine iz Zadra.