Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nakon 26 godina radovi na vodovodnoj mreži u Vukšiću i Proviću

08.05.2021. 09:00


VUKŠIĆ – Prije nekoliko dana završeni su kompletni radovi izgradnje magistralnog cjevovoda Bulić – Vukšić u dužini od dva kilometra, koje je uspješno uradilo poduzeće Vodoinstalacija d.o.o Zadar. U četvrtak, 6. svibnja, nastavljeni su radovi na izgradnji magistralnog cjevovoda i mjesne vodovodne mreže za Vukšić i Prović. Izgradnja vodoopskrbnog sustava za Vukšić i Prović započela je krajem 2020. godine.


Objedinjeni projekti
Radovi su prošle godine ugovoreni s Vodoinstalacijom d.o.o. Zadar, i to sklapanjem okvirnog sporazuma na 4 godine. Nositelj projekta je Vodovod i odvodnja Benkovac.
Temeljem okvirnog sporazuma sklapaju se ugovori o izvođenju radova. Izgradnja se vrši prema tri glavna projekta koja su objedinjena u cjelinu radi optimizacije troškova: Vodoopskrbni sustav Benkovac – Lišane Otrovičke, 5. faza (obuhvaća izgradnju magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda i to cca 7,5 km DN 300 od spoja na postojeći vodoopskrbni cjevovod pa do naselja Vukšić, te dalje kroz naselja Vukšić i Prović); vodovodna mreža naselja Vukšić (obuhvaća 5,8 km mjesne vodoopskrbne mreže naselja Vukšić od spoja s magistralnim cjevovodom) i vodovodna mreža naselja Prović (obuhvaća 2,7 km mjesne vodoopskrbne mreže naselja Prović vezane na magistralni cjevovod).
Ugovorena vrijednost radova je 19.966.066,50 kn bez PDV-a, a sredstva za izgradnju osiguralo je javno poduzeće Hrvatske vode. Nositelj projekta Vodovod i odvodnja Benkovac i izvođač radova Vodoinstalacija d.o.o Zadar potpisali su novi ugovor za 2021. godinu.


Očekuje se vodovodizacija za Bulić i Lepure
– Od početka svog mandata uložio sam puno truda da konačno ovim vrijednim ljudima počne izgradnja vodovoda. Dijelim radost s mještanima Vukšića i Provića što su konačno nakon 26 godina dočekali da se za njihova mjesta radi vodovod. Hrvatske vode velikim djelom sufinanciraju izgradnju ovog vodovoda, a ostatak vrijednosti financira Grad Benkovac. Očekuje se vodovodizacija za Bulić i Lepure, rekao je Tomislav Bulić, gradonačelnik Grada Benkovca.
– Radovi će se odvijati sukladno sklopljenim ugovorima po okvirnom sporazumu s odabranim izvođačem radova, a isti će se sklapati prema osiguranim sredstvima. U izgradnji ovog vodovoda prednost je što će se odmah paralelno raditi magistralni cjevovod i mjesna vodovodna mreža, rekla je Božena Ljutić direktorica Vodovoda i odvodnje Benkovac.
Mještani Vukšića i Provića nakon 26 godina konačno su dočekali da izgradnja vodovoda za njihova mjesta ide u punom zamahu. Izgradnja vodovoda za oko 800 stanovnika naselja Vukšić i Prović od životne je važnosti, te predstavlja snažan poticaj za povratak mladih obitelji, malog poduzetništva, seoskog turizma i posebno poljoprivrede.




OD ŽIVOTNE VAŽNOSTI
Izgradnja vodovoda za oko 800 stanovnika naselja Vukšić i Prović od životne je važnosti, te predstavlja snažan poticaj za povratak mladih obitelji, malog poduzetništva, seoskog turizma i posebno poljoprivrede


»Od početka svog mandata uložio sam puno truda da konačno ovim vrijednim ljudima počne izgradnja vodovoda. Dijelim radost s mještanima Vukšića i Provića što su konačno nakon 26 godina dočekali da se za njihova mjesta radi vodovod. Hrvatske vode velikim djelom sufinanciraju izgradnju ovog vodovoda, a ostatak vrijednosti finacira Grad Benkovac«
Tomislav BULIĆ