Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica

08.05.2021. 06:45


Danas će Biograjci put Vodica gdje ih u okviru 28. kola očekuje dvoboj s istoimenim domaćinom. A domaćine s klupe vodi zadarski nogometni stručnjak Marko Pinčić, nekadašnji trener Zadra čija je vrata čuvao i tijekom nogometne karijere. Uz napomenu da u njegovoj momčadi igraju i tri Zadranina, Ante Sarić, Perica Šare i Ivan Martinović. Vodice su doslovno procvjetale nakon što je Pinčić sjeo na njihovu klupu, a posebno dobre rezultate bilježe u proljetnom dijelu sezone. Jesenski dio završili su na posljednjem mjestu s 12 osvojenih bodova, a onda su na proljeće u 11 kola osvojili čak 19. Pet puta su Vodičani slavili, četiri puta remizirali, a tek dva puta poraženi su napuštali travnjak. Trenutačno su u nizu od šest utakmica bez poraza uz tri pobjede i isto toliko remija.
– Jako sam zadovoljan svojom momčadi i učinkom koji imamo u proljetnom dijelu sezone. Ako se ne varam prvi smo ili drugi po učinku u drugom dijelu sezone. Mladi igrači su u usponu i evidentan je njihov napredak, kako po pitanju vještina tako i na psihološkom planu. Izbalansirana smo momčad i sav taj napredak donio je i ovako dobre rezultate. To je plod njihovog rada i vjerujem da tu nećemo stati. Jer, imamo još veliki prostor za napredak.
Danas vas očekuje dvoboj s Primorcem koji za razliku od vas ne briljira u proljetnom dijelu sezone što je rezultiralo padom u opasnu zonu.
– Primorac kao momčad svakako ne pripada tamo gdje se trenutačno nalazi na ljestvici. To je momčad puna kvalitetnih igrača. Ušli su u negativan niz rezultata ovoga proljeća jer nemaju širok kadar igrača. Dogodio se niz ozljeda i bolesti koji je onda rezultirao padom kvalitete igre i samopouzdanja. Vjerujem da će se podignuti, nadam se ne baš u ovoj utakmici s nama, ali od srca im želim da se što prije odmaknu iz opasne zone. Jedni su od dvije momčadi iz Zadarske županije i definitivno pripadaju u sam vrh Treće HNL jug gdje želim da se ubrzo i vrate
Kakav razvoj događaja očekujete u današnjoj utakmici i što bi na kraju moglo odlučiti pobjednika?
– Očekuje nas zahtjevna i nadam se kvalitetna utakmica. Želim da moji igrači uživaju u njoj, da pokušaju na travnjaku učiniti sve što požele,a onda ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Vjerujem da će tako doći i do rezultata koji svi priželjkujemo. Naravno da nam je cilj pobjeda i vjerujem da će moji igrači učiniti sve da do nje i dođu – kazao je u jučerašnjem razgovoru Marko Pinčić.