Paški kanalizacijski projekt »CS 3-Jadran vrijedan 4,7 milijuna kuna ide dalje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
OBILAZAK OTOKA Župan Longin i zamjenik direktora Hrvatskih voda Dujmović na Pagu
Radi se o važnom projektu za grad Pag jer je postojeći kanalizacijski sustav zastario i potrebno ga je mijenjati, rekao je direktor Komunalnog društva Pag Ante Čemeljić govoreći o ovom projektu vrijednom 4,7 milijuna kuna, kojeg će Hrvatske vode pomoći s milijun kuna
Župan Božidar Longin i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović

 Izgradnju kanalizacijske crpne stanice »CS 3-Jadran« s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja nakratko zaustavljena financijski će s milijun kuna pomoći Hrvatske vode kroz program Redoviti godišnji program izgradnje, rekao je u Pagu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović koji je u pratnji župana Božidara Longina sa suradnicima posjetio Grad Pag.

Financijska pomoć Hrvatskih voda

- Radi se o važnom projektu za grad Pag jer je postojeći kanalizacijski sustav zastario i potrebno ga je mijenjati, rekao je direktor Komunalnog društva Pag Ante Čemeljić govoreći o ovom projektu vrijednom 4,7 milijuna kuna.
Obećavši financijsku pomoć za konačnu realizaciju kanalizacijske crpne stanice »CS 3-Jadran« s pripadajućim gravitacijskim kolektorima, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović dodao je i to kako će Hrvatske vode kroz Program za otpornost i oporavak financirati izgradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava na području Šimuna.
Župan Longin u pratnji gradonačelnika Paga Ante Fabijanića, ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole te pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije Krešimira Laštre i pročelnika UO-a za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniela Segarića, obišao je rivu u Pagu gdje se dijelom, na strani stare rive urušio obalni zid.
- Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna, najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.

Igralište na predjelu Vodice

- Od početka mojeg mandata u obnovu lučke infrastrukture uložili smo trostruko više od onoga što smo obećali prije 4 godine. Razvoj otoka nam je posebno važan pa ću podsjetiti da je u rekonstrukciju luke Pag – Katine naša Županijska lučka uprava, uz djelomičnu potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastukture i Zadarske županije, uložila gotovo 7 milijuna kuna. U radovima je produbljena uvala u dijelu ispred Katina, sanirani su obalni zidovi te su postavljena dva pontona od 50 i 80 metara čime se dobilo stotinjak novih vezova za plovila, rekao je župan Božidar Longin i dodao da je u svom programu za naredno razdoblje odlučio razveseliti najmlađe i izgraditi 40 dječjih igrališta od kojih i jedno u Pagu na predjelu Vodice.
- Na tom području živi puno mladih obitelji, a u ljetnim mjesecima upravo na tom predjelu puno je turista s malom djecom. Nakon što smo sredstvima iz gradskog proračuna uredili tri dječja igrališta u samom središtu grada, izabrali smo Vodice na kojim za sada nema niti jedno. Zahvaljujem županu na ponuđenoj pomoći, ali i potpori koju nam daje u realizaciji svih ostalih projekata, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. (zl)I


»Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna«
Davor ŠKIBOLA


»Na tom području živi puno mladih obitelji, a u ljetnim mjesecima upravo na tom predjelu puno je turista s malom djecom. Nakon što smo sredstvima iz gradskog proračuna uredili tri dječja igrališta u samom središtu grada, izabrali smo Vodice na kojim za sada nema niti jedno. Zahvaljujem županu na ponuđenoj pomoći, ali i potpori koju nam daje u realizaciji svih ostalih projekata«
Ante FABIJANIĆ
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)