Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Slavu privlačkih sabunjara ponosno prenosi NK Sabunjar

08.05.2021. 10:00


Na ŠRC Sabunike u Privlaci u organizaciji Nogometnog kluba Privlaka održana je svečana dodjela zahvalnica svim sponzorima i prijateljima kluba.
– Privlaka je svakako najpoznatija po sabunjarima koji su u prošlosti mukotrpnim radom vadili pijesak iz mora. Svojim drvenim brodovima su razvozili pijesak uzduž cijele hrvatske obale. Sabunjari su ostavili dubok trag u životu privlačkog čovjeka, a danas im s velikim ponosom slavu prenosi NK Sabunjar, kazao je Dragan Glavan, predsjednik NK Sabunjar.
Na prigodnoj svečanosti nazočili su načelnik Privlake Gašpar Begonja sa svojim suradnicima te predstavnici turističkih zajednica Privlaka, Vir, Zaton, Nin i Vrsi, predstavnik Turisthotela, kao i komunalnih poduzeća Nin i Privlaka.


Promocija na dresovima
– U ime svih članova izvršnog odbora, igrača, trenera, volontera i naših vjernih navijača zahvalio bih se na donacijama i dosadašnjoj suradnji, rekao je Glavan.
Nastavio je da bi prije svega istaknuo dugogodišnje financiranje NK Sabunjar od strane Općine Privlaka te kvalitetnu suradnju s komunalnim poduzećima Artić iz Privlake i Komunalac Nin iz Nina na području infrastrukture.
Glavan je pritom najavio proslavu 50 godina NK Sabunjar sljedeće godine te je donatorima uručio zahvalnice i poželio nastavak suradnje.
Potom se svim nazočnima obratio Gašpar Begonja, koji se u svom obraćanju također zahvalio svim donatorima. Najavio je i nastavak financiranja NK Sabunjar od strane Općine Privlaka te podršku u svim ostalim segmentima potrebnim za funkcioniranje rada u nogometnom klubu.
– Od velike je važnosti da se djeca s cijelog ovog područja mogu baviti sportom, a s druge strane noseći reklamu naših mjesta na svojim dresovima ujedno i promoviraju ovaj kraj, naglasio je Gašpar.


Teren s umjetnom travom
Djeca iz svih mjesta već generacijama treniraju upravo u NK Sabunjar, kaže on, i svakako ih treba i dalje podržati u tome.
– Turizam i sport neraskidivo su povezani i u svakoj prigodi ćemo podržati ulaganje u djecu. Tko zna, možda se u budućnosti od ovih malih i vrijednih sportaša izrodi netko po kome će cijeli ovaj kraj biti poznat te će nas predstavljati diljem Hrvatske i u svijetu, poručio je Gašpar Begonja, posjetivši nazočne kako će nakon završene obnove mula u Selu otkriti spomenik »Privlačkog sabunjara« koji je već uskladišten u Privlaci.
Isto tako, iskoristio je prigodu da najavi rekonstrukciju pomoćnog terena, uz pomoć HNS-a te bi tako uz postojeće reflektore i glavni teren s prirodnom travom ŠRC Sabunike dobile i teren s umjetnom travom.




Uspješna suradnja s turističkim zajednicama
– Iznimno me veseli obnovljena suradnja s lokalnim turističkim zajednicama koja nam uvelike olakšava funkcioniranje škole nogometa Sabunjar i ovim putem im se zahvaljujem u ime škole nogometa. Donacijom sportske opreme za sve uzrasne kategorije prepoznat je naš kvalitetan rad u posljednje četiri godine, izjavio je voditelj škole nogometa Jurica Zanki, te je nastavio da, uz kvalitetne uvjete koje im je omogućila Općina Privlaka, te kvalitetan i obrazovan stručni kadar koji svakodnevno radi s djecom, u zadnjih nekoliko godina broj polaznika povećao se na 100.
– Pravilan odgojno-obrazovni pristup od najranije dobi te usvajanje i usavršavanje svih nogometnih vještina jedni su od primarnih ciljeva naše škole nogometa, a uz obnovu suradnje s lokalnim turističkim zajednicama vjerujemo kako smo svakim danom korak bliže tom cilju, zaključio je Jurica Zanki.


»Turizam i sport neraskidivo su povezani i u svakoj prigodi ćemo podržati ulaganje u djecu. Tko zna, možda se u budućnosti od ovih malih i vrijednih sportaša izrodi netko po kome će cijeli ovaj kraj biti poznat te će nas predstavljati diljem Hrvatske i u svijetu«
Gašpar BEGONJA