Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sve je odlično, od smještaja do uvjeta za treninge

08.05.2021. 08:30


Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u srijedu je 5. svibnja krenula s pripremama za ovogodišnja natjecanja koja su pred njima, Zlatnu skupinu Europske lige te Europsko prvenstvo, gdje se jedna skupina igra upravo u Zadru koji je nova baza našim djevojkama.


Kratak odmor
Pod trenerskom paskom izbornika Danielea Santarellija, od prošlog vikenda novog prvaka Europe s njegovim klubom Imoco Conegliano, inače i aktualnim talijanskim ali i svjetskim klupskim prvakinjama, okupila se naša nacionalna vrsta u još uvijek nepotpunom sastavu. Nedostaje kapetanica Samanta Fabris koja će se pridružiti kasnije jer još uvijek odrađuje nužnu rehabilitaciju nakon naporne sezone u Rusiji, ali i Beta Dumančić koja trenutačno ima Covid 19. Nema niti ozlijeđene Karle Klarić te Danieleove igračice iz kluba, Božane Butigan, koja je baš zbog finala Lige prvakinja i cijele naporne sezone u kojoj su osvojili četiri krune dobila nekoliko dana odmora.
Puno odmora nije imala niti Nikolina Božičević, pouzdani 26-godišnji libero naše reprezentacije, kojoj je prvenstvo Rumunjske završilo 21. travnja, gdje je igrala za CSU Belor Galati.
– Dva tjedna, sasvim dovoljno za odmor, a da ne izgubim puno od dobre forme u kojoj sam bila – kaže Nikolina, zadovoljnija svojim igrama nego li plasmanom kluba na kraju.
– Završile smo kao devetoplasirane, što i nije neki uspjeh, no u situaciji u kojoj smo bile cijelu sezonu to i nije na kraju tako loše. Jer smo od samog početka sezone, od srpnja prošle godine, stalno imale problema ili s Covidom 19 ili ozljedama, tako da ne znam jesmo li sakupile tri tjedna, a da nas je bilo 12 na treninzima. U takvoj je situaciji bilo doista teško raditi, no na kraju sam jako zadovoljna kako sam igrala. Imala sam puno odgovornosti u igri, i to dobro odradila. Bila sam i statistički negdje pri vrhu libera u Rumunjskoj ligi na kraju.
Sezona je završila, a Nikolina još uvijek ne zna gdje će nastaviti sljedeću.
– Imam nekih ponuda pa još uvijek kalkuliram, no mislim da ću uskoro odlučiti.


Talijanski stožer
Do tada trenira s hrvatskom reprezentacijom, u gradu Zadru koji joj je posebno drag.
– Volim Zadar, a tu je preko puta je i moj otok Ugljan. Za sada sve izgleda super, od smještaja do uvjeta za treninge. Doduše, dosta je toga novoga, od samog grada Zadra gdje smo po prvi puta na pripremama, do stručnog stožera. Naime, uz Santarellija su sada sve novi pomoćnici, od kondicijskog trenera nadalje, sve Talijani, no vidi se da su puni želje za radom, da im je čast i ponos biti dio reprezentacije Hrvatske. S nama je i bivša reprezentativka a sada trenerica Mirela Delić, od koje ćemo, sigurna sam, puno naučiti – na kraju je iznijela svoje prve impresije s okupljanja ženske reprezentacije Hrvatske libero Nikolina Božičević. (Š. ĆURKO/hos-cvf.hr)