Zadarskoj županiji za četiri projekta 900.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Za plažu u Kalima 300.000 kn

Ministarstvo turizma odabralo je ukupno 54 različitih projekta turističke infrastrukture i očuvanja turističke resursne osnove kojima iz Fonda za razvoj turizma dodjeljuje bespovratno ukupno gotovo 21 milijun kuna. Četiri projekta iz Zadarske županije, među njima, dobila su 900.000 kuna.

Odluku o dodjeli sredstava donio je ministar turizma Darko Lorencin koji je tim povodom podsjetio da je cilj programa Fond za razvoj turizma razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove jačanje konkurentnosti turizma.

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a nužna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz strukturnih fondova Europske unije te za izvršenje samih investicija javne infrastrukture.

Među odabranim projektima najveći pojedinačni iznos od 1,5 milijun kuna dodijeljen je Puli za uređenje plaže Hidrobaza, a s iznosima od po milijun kuna slijede projekti Sportsko-turističkog parka Automotodrom Općine Čavle, stavljanje lokaliteta Crkvena u funkciju turizma Grada Kastva te Kulturno-informativni centar Salona Grada Solina.

 Za četiri ovdašnja projekta Općini Kali, Gradu Pagu, Gradu Biogradu i Nacionalnom parku Paklenica odobreno je ukupno 900.000 kuna. Spominjanje novih sredstava za TIC Zadra i Zadarske županije nije ostvareno.

Projekti u Zadarskoj županiji

- Općina Kali za uređenje javne plaže za obitelji s djecom - Tratica faza II - 300.000,00 kn

- Grad Pag - pješačko-biciklistička staza putevima mentora - 250.000,00 kn

- Grad Biograd na Moru - dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju ljetne pozornice Biograd - 200.000,00 kn

- Javna ustanova Nacionalni park Paklenica - poučna staza Manita peć -  150.000,00 kn

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno