Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uspješno zaključena humanitarna akcija za malenu Enu Škoda

08.06.2019. 14:12
Uspješno zaključena humanitarna akcija za malenu Enu Škoda


Humanitarna akcija prikupljanja novaca za Enu Škoda, desetogodišnju djevojčicu s Paga rođenu s genetskom bolešću: neurofibromatozom tip I-NF, koju su organizirali zadarski bajkeri, u petak u D8  Rock Cafeu uspješno je zaključena. Troškovi liječenja su skupi pa su bajkeri kao i svi ostali ljudi uključeni u akciju nastojali prikupiti što je moguće više sredstava kako bi Eninim roditeljima koji uglavnom samo snose troškove liječenja olakšali izdvajanja. Novac se prikupljao putem donacija, a najmanji iznos je bio 20 kuna.
– Zadovoljni smo kako je sve ispalo i drago nam je što nas se okupilo  dosta. U nedjelju nosimo to što smo prikupili Eninim roditeljima i naravno najavljujemo i dalje slične akcije, kratko je rezimirao događanje jedan od organizatora Zlatko Plazonjić Zlajo.
D8 je preksinoć bio ne samo lokacija za ljude velikog srca već i poprište žestoke svirke. Na programu je bila zagrebačka garažna atrakcija  Thee Melomen, njihov premijerni zadarski nastupu, promocija nedavno  objavljenog albuma "Disappear" koji se glazbeno naslanja  na zvuk The Sonicsa, New York Dollsa i Ramonesa, a glazbeni znalci znaju reći kako ih znaju podsjetiti i na kreatore britanskog blues booma šezdesetih: Stonese, Animalse i The Yardbirdse. Gostima iz Zagreba na usnoj se harmonici pridružio i Tomislav Žalac iz Erotic Biljan & His  Heretics benda, dok je gastro program brojao hamburgere sa za tu priliku specijalnim ljutim umacima kaštelanske craft senzacije Juta spiza kao  i pivo Brlog zadružne pivovare.
Medijski pokrovitelj akcije bila je emisija  Radija 057 Blues Bar.