Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nikica Begonja, novi-stari predsjednik Općinskog vijeća Privlaka

08.06.2021. 09:29


Nikica Begonja (HDZ) je novi-stari predsjednik Općinskog vijeća Općine Privlaka. Tako je na konstituirajućoj sjednici održanoj u Općinskoj vijećnici jednoglasno odlučilo svih 9 vijećnika u novom sazivu Vijeća.
– Za mene je to velika čast, ali i obveza i odgovornost da opet budem predsjednik ovog uvaženog predstavničkog tijela. Zahvaljujem na podršci, svoju ću dužnost obnašati savjesno. Pozvao bih sve vijećnike da budu dostojanstveni i da odgovorno obavljaju svoje uloge. Nastojat ću da ova vijećnica bude mjesto tolerancije i međusobnog uvažavanja. Očekujem demokratsko okružje i konstruktivne rasprave, kao i u prethodnom sazivu Općinskog vijeća, kazao je Begonja.


Vizija, ciljevi, prioriteti
HDZ ima apsolutnu većinu, 6 od 9 vijećnika. Dva vijećnika ima Most, a jednog vijećnika HSP.
– Vijeće ima važnu ulogu u razvoju općine, definira viziju, ciljeve i prioritete. Svi bi vijećnici trebali imati isti cilj, a to je razvoj Privlake i boljitak svih žitelja, poručio je Nikica Begonja.
Prethodno je za vijećnika umjesto nositeljice liste HDZ-a, Nine Škibole, donedavne načelnice, na prijedlog HDZ-a imenovan Ante Šarić. Potom su svi vijećnici dali svečanu prisegu.
Privlački načelnik Gašpar Begonja – Gajo (HDZ), pozdravivši sve nazočne, čestitao im je na mandatu. Naglasio je kako su njegova vrata uvijek otvorena za sve prijedloge.
– Vjerujem da ćemo iduće četiri godine dobro i kvalitetno surađivati na korist svih žitelja Privlake. U vijeću su mladi ljudi koji će dati novi polet u radu, donositi mudre i kvalitetne odluke, naglasio je Begonja.


Vjetar u leđa općinskoj upravi
Uvjeren je, kaže on, da će Općinsko vijeće i nadalje biti snažan vjetar u leđa svima u općinskoj upravi kako bi ostvarili ono što općinski žitelji od njih očekuju.
– Između ostalog, pred nama su tri cilja. Prvi je izgradnja dječjeg vrtića s jaslicama za koji smo nedavno potpisali ugovor s izvođačem radova kako bi bio završen za školsku godinu 2022./2023. Zatim lučica Loznica i aglomeracija, odnosno izgradnja kanalizacija s promjenom vodovodnih cijevi, obznanio je Begonja.
Odmah nakon konstituirajuće, nastavljena je radna sjednica s dvije točke dnevnog reda: odluka o sufinanciranju postupka javne nabave za aglomeraciju i davanje suglasnosti za izgradnju benzinske postaje na privlačkoj zaobilaznici.
– S obzirom na činjenicu da je pri provedbi postupka javne nabave došlo do prekoračenja procijenjenih vrijednosti nabave za pojedine elementa projekta aglomeracije, što je posljedično uzrokovalo povećanje sveukupne vrijednosti investicije, Privlaka je dužna osigurati dodatna sredstva u visini od oko 3 milijuna kuna, kazao je Begonja.
– Vrijednost sufinanciranja Općine Privlaka u aglomeraciji Nin-Privlaka-Vrsi iznosila je 8.529.400 kuna, a novelacijom Studije izvodivosti, odnosno analizom troškova i koristi utvrđeno je da nova vrijednost sufinanciranja iznosi 11.466.577 kuna, detaljan je Begonja.




Benzinska prošla sa 7: 2
S tom odlukom nisu se složili vijećnici Mosta, Ive Begonja i Mislav Zanki.
– Nismo dobili svu dokumentaciju, ugovor iz 2018. godine i novu Studiju izvodivosti. Nismo upoznati te za odluku nećemo glasovati, već ćemo biti suzdržani, kazao je Zanki.
Predsjednik Nikica Begonja im je poručio da su imali vremena doći do općinske uprave i sve pogledati te da je moguće da će i na nekoj od sjednica zbog žurnosti donošenja odluka vijećnici materijale dobiti tek na početku sjednice. Odluka je donesena rezultatom 9 za i 2 suzdržana vijećnika Ive Begonja i Mislav Zanki.
– Pred vama je davanje suglasnosti na projekt i projektno rješenje sadržanim u projektu benzinske postaje u Općini Privlaka s rekonstrukcijom dijela državne ceste. Riječ je o izgradnji benzinske postaje na lokaciji 400 metara od Privlake u pravcu Vira, obrazložio je Begonja.
I davanje suglasnosti prošlo je rezultatom 7: 2, šest HDZ-ovih vijećnika i vijećnik HSP-a bili su za, a dva vijećnika Mosta suzdržana.
Na sjednici su, osim navedenih, nazočile pročelnica Barbara Glavan i administrativna tajnica Danica Jurac.


Općinsko vijeće
Nikica Begonja, Luka Grbić, Iva Barunčić, Paula Matulj, Ante Mustać i Ante Šarić (svi HDZ), Ive Begonja i Mislav Zanki (oba Most), Tomislav Jurlina (HSP)