Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mandolina »Mini Barbara« u pravim rukama

08.07.2021. 12:17


»Barbara«, crvena gitara Nene Belana već je godinama vjerna suputnica ovog popularnog kantautora, a u utorak je ovaj poznati pjevač dobio i posebno iznenađenje od Zadrana. Naime, kreativci i prijatelji, Jurica Urbanek i Renato Perović iznenadili su pjevača personaliziranom silent električnom mandolinom, koja je napravljena kao replika njegove najdraže crvene gitare.
Zvuk mandoline može se čuti u brojnim hitovima ovog glazbenika, primjerice u »Srcu od leda« i »Kiši«, a glazbenik je ranije ove godine za emisiju IN Magazin objasnio svoju očaranost ovim originalnim glazbalom te je u ožujku iz Zagreba stigao u Zadar samo kako bi na njoj i zasvirao.
U utorak navečer u Murvici je napravljena svečana večera na kojoj su Zadrani iznenadili Belana. Naime, došavši na večeru glazbenik nije ni slutio da će ga dočekati mandolina koja je napravljena upravo po uzoru na njegovu »Barbaru«. Kako doznajemo od promotorice Marije Sabolić Kapović, večer je bila puna lijepih emocija, a Belan je bio oduševljen.
– Bio je doslovno van sebe, rekao je da ne može vjerovati što smo mu pripremili. Stalno je ponavljao »vi ste luđaci«. Odmah ju je uzeo u ruke i zasvirao, a naravno, odmah joj dao ime »Mini Barbara«, rekla je Sabolić Kapović, ponosna što je njihovo iznenađenje uspjelo.
Na večeri se okuplio tridesetak ljudi i svi su redom uživali u pjesmi.
Podsjetimo, Urbanek i Perović su situaciju s koronakrizom iskoristili za nešto pozitivno. Krajem 2019. godine krenuli su s realizacijom svoje ideje, stvaranja unikata prve hrvatske silent električne mandoline, a na njoj su radili do polovice 2020. godine. Zbog koronakrize imali su dosta vremena koje su provodili u svojim domovima te su se ozbiljnije posvetili realizaciji svog sna, a taj san svakim novim danom se pretače u javu te stvara sve veću »vojsku« poznatih, ali i onih manje poznatih poklonika.